Öko magazin

A Méhek világnapja alkalmából bemutattuk Nektek, hogy miért fontosak számunkra ezek az apró, szorgos rovarok, mai blog cikkünkből pedig az általuk készített folyékony aranyat járjuk körbe alaposabban, hogy miért is érdemes fogyasztani és milyen egészségre gyakorolt jótékony hatásai ismeretesek.

Mindannyian tudatában vagyunk, hogy a tiszta víz fogyasztása elengedhetetlen egészségünk fenntartása érdekében. Ezért fontos szem előtt tartani, hogy mindig biztos “forrásból” származó, vegyszerektől mentes vizet fogyasszunk.

 

Néhány évvel ezelőtt a méhek felkerültek a veszélyeztetett fajok listájára, hiszen számuk napról napra látványosan csökken. 2019 őszén pedig az Eartwatch Institute nevezetű természetvédelmi szervezet a bolygónk legfontosabb élőlényeinek nyilvánította a méheket.

A fenntarthatóság jegyében egyre inkább elhagyjuk műanyag, egyszer használatos termékeinket, használati eszközeinket és térünk át egy környezetkímélő, hosszútávon saját magunk, és környezetünk számára is kifizetődőbb megoldásra: ez pedig a bambusz.

Közeledik a Föld napja, ennek kapcsán egy témába vágó blog cikket hoztunk, amelyből Te is ötleteket meríthetsz, hogy hogyan óvd bolygónkat a mindennapokban, ha szeretnénk, hogy még sokáig fenntartható élet működhessen rajta.

Bizonyára Te is találkoztál már a Zero waste kifejezéssel. Napjainkban egyre felkapottabb ez a “mindenmentes életmód”, melynek során a mozgalom követői minimálisra csökkentik az általuk felhasznált nem újrahasznosítható anyagokat. Ha Te is azon gondolkodsz, hogy hogyan tudnád magad körül csökkenteni a szemetet a háztartásban, magad körül, akkor érdemes elolvasnod mai blog cikkünket!

Az ökológiai lábnyom egy olyan számadat, mely megmutatja, hogy az adott egyén vagy ország mennyire szennyezi a környezetét. Cikkünkben mutatunk 9+1 hasznos tippet arra, hogy Te mit tehetsz a bolygónk megóvásáért, hogyan tudod csökkenteni a saját ökológiai lábnyomodat!