Csatlakozz velünk a műanyagmentes júliushoz! 10% kedvezmény környezetbarát háztartási eszközökre, még ennyi ideig:

2024.07.21.
Vége
0
nap
:
0
óra
:
0
perc
:
0
mp
Szűrés
Gyártó
Terméktípus
Ár (Ft)
702 Ft - 6 405 Ft
Termék státusza

Fogápolás

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Fogápolás természetesen és környezettudatosan

A helyes fogápolási szokások rendkívül fontosak, ha meg szeretnénk őrizni fogainkat, és elkerülni az olyan fogbetegségeket, mint a lyukas fog, az ínysorvadás, ínygyulladás vagy a gyökérbetegségek. Igen ám, de aki a Zero Waste szemléletében próbálja kialakítani az életét, hamar rájön, hogy a hagyományos szájhigiéniai szokásokkal mennyi felesleges hulladékot termelünk. Elég csak a fogkefére vagy a fogselyemre gondolni, amelyek az esetek nagy százalékában olyan anyagokból készülnek, amelyek kicsit sem környezetbarátok.


 

Természetesen, akik környezettudatosan szeretne élni, a szájápolás során is megteheti ezt. Ezt egyrészt úgy tudja megvalósítani, ha bambusz fogkefét választ, vagy olyan anyagból készült fogkefét, ami nem tartalmas káros anyagokat, tartós, és ha „leszolgálta” az idejét, akkor majd le is bomlik. Szerencsére már egészen kicsiknek is találhatunk környezetbarát fogkefét, így az egész család követheti a Zero Waste elveit. A másik fontos lépés, hogy természetes, vegyszermentes fogkrémet, szájvizet és egyéb szájápolási szereket válasszunk.

Miért használjunk környezetbarát fogkefét?

Először is érdemes tisztázni, hogy mit is jelent, hogy egy fogkefe környezet barát. Nos, általánosságban a fogkefék műanyagból készülnek a nyelüktől a sörtékig, ami ugyebár nem lebomló anyag. Egy környezetbarát fogkefe viszont lebomló anyagokból kerül előállításra, mint például a bambusz. Ezek sem örökéletűek természetesen, de lényegesen tartósabbak, mint műanyag társaik, és a környezetet sem szennyezik annyira, hiszen képesek lebomlani, ellentétben a műanyaggal.

A helyes fogápolási szokások alapján egy évben egy ember 4 db fogkefét használ el, ez egy négytagú család esetén már 16 db. Ami egyáltalán nem kevés, ha azt vesszük, hogy ez mind a szemétbe köt ki. A környezetbarát fogkefékkel ugyanolyan jól tisztán tudjuk tartani fogainkat, viszont az élhetőbb környezetést is sokat teszünk. Ha a Zero Waste elveit követjük, ne csak a fogkefét, de a fogselymet és a fogköz tisztítókefét is cseréljük le környezettudatos darabokra.