Csatlakozz velünk a műanyagmentes júliushoz! 10% kedvezmény környezetbarát háztartási eszközökre, még ennyi ideig:

2024.07.21.
Vége
0
nap
:
0
óra
:
0
perc
:
0
mp
Szűrés
Gyártó
Terméktípus
Ár (Ft)
595 Ft - 3 820 Ft
Termék státusza

Takarítás

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Takarítsd otthonodat környezettudatosan! De hogyan?

Amikor a Zero Waste életmódot kezdjük követni, akkor az élet minden területére ki tudjuk terjeszteni ezt a szemléletet, így a takarításra is. De hogyan is néz ki az otthonunk tisztán tartás a környezettudatosság szellemében? Nos, ennek a kérdésnek több aspektusa van. Az egyik természetesen az, hogy vegyszermentes készítményeket használunk a takarításhoz, legyen szó bútorápolásról, mosogatásról, felmosásról, de akár az autónk tisztántartásáról is. A másik dolog, amire oda kell figyelni, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk. Ez érint a tisztítószerek csomagolását, de a takarítóeszközöket is.


 

A takarító eszközeink, mint a seprű, a súrolókefe, a szivacs vagy a papírtörlő, de még akár a felmosó vödör is lehet olyan, ami megfelel a Zero Waste elvárásainak. Ezek általában olyan anyagból készülnek, melyek többször használatosak, strapabíróak, tehát sokáig tudjuk őket használni, később pedig, amikor már „lejár” az idejük, nem károsítják a természetet, mert képek lebomlani. Ennek szellemében a papírtörlőt textil törlőruhára tudjuk cserélni, a seprűt és a kefét pedig bambuszra.

Az általános takarításhoz, mint a felmosás, fürdőkád, a konyhapult vagy az asztal lemosása, használhatunk szódabikarbónát, esetleg ecetet, de a citromsav is hatékony takarítószer lehet. Természetesen kaphatóak vegyszermentes tisztítószerek is, melyek szintén segítségünkre lehetnek a környezettudatos takarításban.

Bútorápolás természetesen

A takarítás természetesen nem áll meg a konyhánál vagy a fürdőnél. A bútorok portalanítása, tisztántartása is olyan feladat, amit heti vagy havi rendszerességgel, de minden háziasszony elvégez. Ehhez a legtöbben hajtógázos bútorápolókat használnak, ugyanakkor ennek vannak természetes módjai is. A neten számos receptet találhatunk természetes bútorápolóra, de vegyszermentes készítményeket is bútorápolókat is vásárolhatunk.

A bútorápoló olaj és méhviasz hatékony megoldás, hogy szép, pormentes és csillogó legyen fa bútorunk. Ha ezeket a termékeket mosható törlőronggyal visszük fel, teljesen a környezettudatosság szellemében végezhetjük a takarítást.