15% kedvezmény emésztést segítő mate teákra!

2024.05.31.
Vége
0
nap
:
0
óra
:
0
perc
:
0
mp

Mosás, Mosogatás, Takarítás

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Környezettudatos takarítás? Ma már ez sem lehetetetlen!

Ha besétálunk a drogériába, háztartási boltba vagy csak a hipermarketekbe, akkor a polcokon számos vegyszert találunk, melyekkel tisztára súrolhatjuk otthonunkat. Nagy hagyománya van a vegyszerek használatának a takarításban, ugyanakkor az elmúlt években egyre többen fordultak a természetes és környezettudatos módszerek felé. Bár sokan hiszik, hogy igazi tisztaságot csak vegyszerekkel érhetünk el, valójában ez nem így van. Nagyanyáink természetes módszereivel és a vegyszermentes tisztító és mosószerekkel is ugyanolyan jó eredményt érhetünk el, emellett viszont még az ökológiai lábnyomunkat is csökkentjük.

Egy kis tudatossággal a lehető legtermészetesebben tarthatjuk tisztán az otthonunkat, ráadásul még a környezetet sem terheljük. Persze a környezettudatosság nemcsak azt jelenti, hogy nem használunk papírtörlőt takarítás során, hanem azt is, hogy olyan termékeket használunk, melyek természetesek, és nem tartalmaznak a környezetünkre ártalmas vegyszereket. Természetesen nemcsak a használt vegyszerek követhetik a környezettudatosság elvét, hanem a takarításhoz használt eszközeink is, mint a súrolókefe, a lapát vagy a seprű.

A mosás is történhet a környezettudatosság jegyében!

A lakás tisztántartása mellett természetesen a ruháink tisztántartása is működhet környezettudatos módszerekkel. Ugyan még mindig tartja magát az a tévhit, hogy a természetes mosószerekkel sosem lesz igazán tiszta a ruha, manapság a mosódió és a mosószappan egyre elterjedtebben, és valójában igen is hatékony módszer. Emellett a mosódió és a mosószappan kevesebb hulladékkal is jár. Az öblítő helyett is használhatunk vegyszermentes mosóparfümöket, de a tiszta ruhák mellé a szekrénybe levendulát is alkalmazhatunk.

Egy kis tudatossággal sokat tehetünk az élhetőbb környezetést, és pontosan ugyanolyan tiszta és friss lehet az otthonunk, de a ruháink is, mintha vegyszereket használtunk volna. A Zero Waste elve a mosás, mosogatás és takarítás esetében is követhető!