Szűrés
Gyártó
Terméktípus
Ár (Ft)
650 Ft - 2 990 Ft
Termék státusza

Dekorkozmetikumok

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Dekorkozmetikumok, melyek a Zero Waste elveit követik

Akik a Zero Waste életmód mellett teszik le a voksukat, megtesznek mindet azért, hogy az ökológiai lábnyomukat a lehető legkisebbre csökkentsék. Ez nemcsak a konyhánkat fogja érinteni, hanem a fürdőszobánkat is. A szépségápolás azonban egy olyan terület, ahol látszólag nehéz megoldani a vegyszermentes és nulla hulladék koncepcióját. Ez a szemlélet talán a dekorkozmetikumok esetén a legnehezebben kivitelezhető, legalább is annak látszik. De mely termékek is tartoznak ide? Az ajakbalzsamtól a parfümig számos terméket sorolunk ide.


 

Az ajakbalzsamokat a legtöbben a Labellóval azonosítják, és szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy a csavaros, rúzs formájú kis tárgy hogyan is lesz műanyag vagy vegyszermentes. Természetesen úgy, ha megváltoztatjuk a csomagolását, illetve a megszokott összetételét. Az ajakbalzsam kis tégelyekbe is kapható manapság, és az alapanyagaik is lehetnek teljesen természetesek, vegyszermentesek. Ez nemcsak a szervezetünknek tesz majd jót, de a környezetünknek is. Természetesen nemcsak az ajakbalzsam lehet környezettudatos a dekorkozmetikumok közül.

Környezettudatos parfümök? Létezik ilyen?

A parfümök kérdése is érdekes, hiszen egy laikus számára, akik nem követi a Zero Waste elveit, lehetetlennek tűnhet olyan testpermetet, parfümöt létrehozni, amely nem tartalmaz mesterséges illatanyagokat, színezékeket stb.. Pedig számos natúr parfüm létezik már, melyek többféle illatban is elérhetőek, így kiválaszthatjuk a számunkra legjobban tetsző illatokat úgy, hogy nem terheljük feleslegesen a környezetünket.

A ZöldCella.hu kínálatában az ajakbalzsamtól a parfümig számos dekorkozmetikumot megtalálhatunk, melyek mind a Zero Waste életmódba illeszthetők. Bár az alapvető szépségápolást nulla hulladék és vegyszermentes módon elsőre nehéznek tűnhet megoldani, de rengeteg termék létezik már, amelyek mind úgy készültek, hogy ne kelljen kompromisszumot kötnünk a szépség és a környezettudatosság között. Mindkettőt megkaphatjuk, ha kellően tudatosak vagyunk.