Szűrés
Gyártó
Ár (Ft)
2 890 Ft - 5 490 Ft
Termék státusza

Zero Waste

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Mit jelent a Zero Waste?

A környezettudatosság tág fogalom, rengeteg dolog tartozik ide. A Zero Waste manapság már sokak számára nem ismeretlen, ha a környezettudatosság kerül szóba, és jelenleg ez az egyik legmodernebb felfogás az ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében. Ez a kifejezést az 1970-es években jelent meg, és Paul Palmer Phd kémikus nevéhez kötődik, aki Zero Waste Systems Inc. (ZWS) néven alapított céget Oaklandben. A kezdetek kezdetén feleslegessé vált vegyszerek újrahasznosításával, felhasználásával foglalkoztak, később pedig megalakult Zero Waste Institute (ZWI) is, mely hasonló elveket követett. Az alapelvek az évek során formálódtak, módosultak.


 

Ma már elutasítják az újrahasznosítással kapcsolatos alapelveket, és az utólagos hulladékgazdálkodás helyett a megelőzést tekintik elsődleges céljuknak.  Céljuk, hogy a termékek tervezésére és disztribúciójára hívják fel a figyelmet, vagyis olyan termékek előállítását szorgalmazzák, melyek akár 100 évig is használhatóak, miután pedig „lejár a szavatosságuk”, tehát nem használhatóak tovább, akkor ne szennyezzék a környezetet, hanem részét képezhessék a természet körforgásának. 

Így csökkentsük a hulladéktermelést a mindennapjainkban!

Maga a zero waste kifejezés szó szerinti jelentése a nulla hulladék, amely elsőre egy lehetetlen elképzelésnek tűnhet, ám nem is annyira légből kapott az elképzelés, mint ahogy sokan gondolják. Nagyon sokat tehetünk a hulladék csökkentés érdekében, ha megfelelő alapanyagokat használunk, például kevesebb műanyagot. Az egyszer használatos papírtermékeket is ma már le tudjuk cserélni többször használatos, akár mosható termékekre.

Gondoljunk csak olyan alapvető használati tárgyakra, vagy csomagolásokra, mint az alufólia, celofán vagy a papírszalvéta, amibe mindennap becsomagoljuk a gyerekek uzsonnáját, vagy a saját tízórainkat. Ezek helyett textil uzsonnás tasakot is használhatnánk, de a papírtörlő is helyettesíthető textil konyharuhával, a papírzsepi ruhazsebkendővel. Egy kis odafigyeléssel sokat tehetünk egy élhetőbb jövőért.