15% kedvezmény emésztést segítő mate teákra!

2024.05.31.
Vége
0
nap
:
0
óra
:
0
perc
:
0
mp
Szűrés
Gyártó
Terméktípus
Ár (Ft)
500 Ft - 37 650 Ft
Termék státusza

Étrend-kiegészítők, vitaminok

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Hogyan biztosítsuk szervezetünk számára a megfelelő vitaminokat és nyomelemeket?

Ahhoz, hogy egészségesek legyünk számos vitaminra és nyomelemre van szüksége a szervezetünknek. Ezt persze alapvetően az étkezésünkkel tudjuk biztosítani, leginkább azzal, ha minden nap fogyasztunk zöldséget és gyümölcsöt, heti rendszerességgel pedig húst és halat. Igen ám, de ezt egyrészt kevesen teszik meg, másrészt sajnos a kutatások is azt támasztják alá, hogy a zöldségek és gyümölcsök vitamin és ásványi anyag tartalma az elmúlt években jelentősen csökkent, köszönhetően a környezetszennyezésnek, illetve a nagyüzemi termelésnek.


 

Még azok számára is szükség lehet plusz étrend-kiegészítőkre, akik alapvetően változatosan étkeznek, és sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak. A helyzet azonban az, hogy ez nagyon kevesekre igaz. A statisztikák alapján hazánkban az emberek több mint 70 %-a nem fogyaszt napi rendszerességgel gyümölcsöt, a zöldségfogyasztás pedig a legtöbbeknél a krumpli evésben merül ki, viszont ezt a zöldséget a szakemberek nem sorolják a vitamindús zöldségek közé, hiszen a nagy része inkább szénhidrát. Mivel a táplálkozással sokan nem tudják kielégíteni a napi vitamin és ásványi anyag szükségletüket, ezért nagyon keresettek a különböző vitaminok és étrend-kiegészítők.

Miért nem mindegy, milyen vitamint vagy étrend-kiegészítőt választunk?

Ha bemegyünk a patikába vagy a drogériába, számos vitamint és étrend-kiegészítőt találunk a boltok polcain. Viszont érdemes ebben a kérdésben is tudatosnak lenni. Ez egyrészt az étrend-kiegészítők alapanyagira és összetevőire vonatkozik. Kevesen gondolnak bele, de a vitaminokban sem száz százalékban csak a „vitamin” van, hanem kísérő anyagok, amik viszont már nem feltétlen tesznek jót a szervezetünknek. A tudatosság másik eleme ebben a kérdésben a termékek csomagolását érint, hiszen ebben az iparágban is sok a műanyag.

Ha a természetes és környezettudatos szemléletet követjük, akkor érdemes olyan vitamint választani, ami vegyszermentesen készül, csak természetesen anyagokat tartalmaz, de a csomagolása is lebomló, illetve inkább a zero waste elvét követi. Ezzel nemcsak a szervezetünknek, de a környezetünknek is jót teszünk.