15% kedvezmény emésztést segítő mate teákra!

2024.05.31.
Vége
0
nap
:
0
óra
:
0
perc
:
0
mp
Szűrés
Gyártó
Terméktípus
Ár (Ft)
690 Ft - 17 095 Ft
Termék státusza

Bambusz és fa termékek

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

A fa és a bambusz tökéletesen passzol a környezettudatos életszemléletbe

Akik a Zero Waste szemlélet szerint élnek, olyan termékeket választanak, amelyek segítségével csökkenteni tudják a környezeti terheket. Minél kevesebb hulladékot termelünk, annál élhetőbb bolygót építhetünk az utódaink számára. A Zero Waste alapvetően a nulla hulladék elve, és bár teljesen hulladékmentesen élni szinte lehetetlen, de a szemét mennyisége drasztikusa lecsökkenthető, ha tudatosan vásárolunk, és minél kevesebb egyszer használatos vagy műanyag terméket választunk.


 

A fa és a bambusz tökéletesen belepasszol a környezettudatos szemléletbe, ugyanis tartós, akár 100 évig is bírja, utána pedig lebomlik. Ma már számos helyen találkozhatunk ezekkel az anyagokkal, legyen szó építkezésről, vagy a mindennapi használati tárgyakról. Persze arról nincs szó, hogy a fából készült termékeket előbb vagy utóbb ne kellene kidobni, pótolni, viszont lényegesen tovább bírják, mint műanyag társaik, emellett pedig képesek lebomlani, így a környezetet sem terhelik. A bambusz ráadásul egy gyorsan növő növény, tehát nagy mennyiségben állhat rendelkezésre.

Milyen használati tárgyakat cserélhetünk le fára vagy bambuszra?

Az elmúlt években a bambusz termékek egyre nagyobb teret hódítottak a világban, így Magyarországon is egyre inkább elterjedtek. A bambusz fogkeféről már mindenki hallott, de létezik már kefe, seprű és lapát is ebből az anyagból, a WC keféről már nem is beszélve. Számos takarító eszközt cserélhetünk le bambusztermékekre, de a konyhánkba is rengeteg olyan tárgy van, aminek létezik már bambusz megfelelője is. Ilyen például a tányér vagy a pohár, de evőeszközzel is találkozni, ami bambuszból készült. A tárolás esetében is használható a bambusz, a bútokról már nem is beszélve.

A bambuszt Ázsiában már régóta használják bútorkészítésre is, és akárcsak a fa, a bambusz is jó választás, ha a Zero Waste elveit követjük. Természetesen nem kell mindent azonnal lecserélnünk, de apránként sok használta tárgyunk esetében tudjuk elérni, hogy a lehető legkevesebb hulladékot termeljük általuk.