Szűrés
Gyártó
Terméktípus
Ár (Ft)
595 Ft - 17 620 Ft
Termék státusza

Mosogatás

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Tiszta edények környezettudatosan

A mosás tekintetében már régóta ismerünk környezetbarát módszereket, de a mosogatás esetében ezt a szellemiséget már kevesebben követik. Pedig ebben a tekintetében is könnyen át tudunk váltani környezettudatos szemléletre. Az egyik módja ennek természetesen a megfelelő készítmények használata. Számos vegyszermentes készítmény áll már a rendelkezésünkre a mosogatáshoz, mint az organikus mosogatóporok, a mosódióból készült mosogatószerek, vagy a mosogatószappanok.


 

Természetesen a környezettudatosság a vegyszermentes szerek használatánál még nem áll meg. A mosogatáshoz használt eszközöket, mint a szivacs vagy a dörzsi is le lehet cserélni olyan darabokra, melyek jobban megfelelnek a Zero Waste elveinek. Ilyen megoldás a bambuszkefe, melyből már üvegmosó változat is létezik. Ezek az eszközök strapabírók, ráadásul, ha már lejárt az idejük, le is fognak bomlani, ellentétben műanyag társaikkal.

Persze ne feledkezzünk meg a mosogató tisztántartásáról sem, amit végezhetünk a fent említett készítmények és eszközök segítségével is, de a csövek érdekében is használhatunk természetes módszereket a dugulás megelőzésére. Ha rendszeresen, havi egy alkalommal forró vízzel, esetleg szódabikarbóna és ecet használatával végigmossuk a csöveket, akkor a dugulás is elkerülhető, a mosogató illatos lesz, és a vegyszer dugulás-elhárítástól is megkíméljük magunkat és persze a környezetünket is.

A mosogatógépi mosás is lehet környezetbarát?

Az elmúlt években egyre inkább elterjedt a mosogatógép használata, egyes még azt is tartják, hogy jóval környezetbarátabb megoldás, mint a kézi mosogatás, mert kevesebb vizet használ, különösen, ha ECO programmal mosogatunk. Természetesen a mosogatószer kérdésében is lehetünk környezettudatosak. Már nemcsak olyan környezetbarát mosogatószerek vannak, amelyeket a kézi mosogatáshoz használhatunk, hanem léteznek természetes mosogatószerek a gépi mosáshoz is. A legtöbben tablettát használnak a gép mosogatáshoz, de létezik organikus mosogatógép por is, mely csomagolásában és összetételében is megfelel a Zero Waste elveinek.