Mosás

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Mosás a környezettudatosság jegyében

A mosás a mindennapjaink része, és biztos mindenki tanakodott már azonban, hogy miért telik meg annyira gyorsan a szennyes kosár. Ám amire már kevesebben gondolnak, pedig talán inkább erre kellene, hogy mennyire károsítjuk a környezetünket egy mosás alkalmával. Mert gondoljunk csak bele, egy átlag mosás során rengeteg mosószer, öblítő, vízlágyító vagy vízkőtelenítő szer kerül a mosógépbe, onnan pedig előbb-utóbb a környezetbe, mosószerek műanyag flakonjai pedig a kukába. Egy átlagos négytagú család hozzávetőleg 12-15 alkalommal mos egy hónapba, ami rengeteg vegyszert és műanyag hulladékot jelent.

De lehet a mosást teljesen környezetbarát módon is csinálni? Természetesen lehet. Persze tudatosság kell hozzá, de ma már minden eszköz a rendelkezésünkre áll, hogy a Zero Waste jegyében történhessen meg a ruháink tisztítása. Az első lépés, hogy olyan mosószereket és öblítőket vásárolunk, melyek természetbarátok, mint például a mosódió vagy a vegyszermentes öblítők. Sokszor éri az a vád a természetes mosószereket, hogy nem elég hatékonyak, pedig ez nem feltétlenül igaz. Mosódióval is tökéletesen tiszta lehet a ruhánk, és természetes folttisztító is kapható már.

A mosógép tisztítása is lehet teljesen környezetbarát

A mosás kérdése persze nem áll meg ott, hogy a ruhákat bepakoljuk a mosógépbe, majd vizesen és tisztán kivesszük őket onnan. A mosógép fenntartására is érdemes gondolni, amit szintén megtehetünk környezetbarát módon is. A boltok polcain rengeteg mosógéptisztító szert találhatunk, melyek azzal kecsegtetnek, hogy tiszta lesz a mosógép, de a vízkőtelenítő szerektől is roskadásig vannak a polcok. Megvesszük őket, és bele sem gondolunk, hogy egyszerűbben, és persze tudatosabban is megoldhatnánk ezt a kérdést.

Az egyik leguniverzálisabb tisztítószer természetesen a szódabikarbóna és az ecet, melyet bátran használhatunk a mosógép esetében is. És mielőtt bárki azzal érvelne, hogy nem szeretne ecetszagú ruhákat, az illóolajok és a természetes mosóparfümök segítségével ez is kiküszöbölhető.