Szűrés
Gyártó
Terméktípus
Ár (Ft)
1 225 Ft - 4 690 Ft
Termék státusza

Folttisztítók, Fehérítők

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Folttisztítás és fehérítés, ahogyan nagyanyáink is csinálták

A környezetbarát mosószereket gyakran éri az a vád, hogy nem elég hatékonyak. A mosódió, mosószóda és mosószappan jól hangzik ugyan, hiszen védjük a környezetet, de ha egyszer nem lesz tiszta a ruhánk, akkor mi értelme van a használatunknak. Vitathatatlan tény, hogy a makacs foltok ellen a mosódió kevés lehet, viszont azt is lássuk be, hogy sokszor az ilyen szennyeződések ellen még a drága vegyszeres mosókapszulák is azok. Ilyenkor általában keresünk valamilyen folttisztítót, ami a legtöbb esetben szintén vegyszeres.


10termék110

Pedig természetes és vegyszermentes megoldások is vannak a folttisztításra. Gondoljunk csak bele, nagyanyáink sem használtak divatos bolti szereket, hanem természetes megoldásokat vetettek be helyettük. A citromsavat talán senkinek sem kell bemutatni, amelyről már sokan tudják, hogy vízkő ellen jó szolgálatot tesz, de még a folttisztításban és fehérítésben is verhetetlen. Ha úgy érezzük, hogy a mosódió kevés ahhoz, hogy foltmentesek legyenek a ruhák, akkor egy kis citromsavval rásegíthetünk a folyamatra.

Tiszta és hófehér ruhák teljesen vegyszermentesen

Természetesen vegyszermentes megoldások is vannak a fehérítésre és a folttisztításra egyaránt. A tapasztalt Zero Waste követők a mosódióhoz és a mosószódához javasolni szokták a vegyszermentes folttisztító porokat, melyek előáztatáshoz, folttisztításhoz, de fehérítéshez is használhatóak. Ezek a szerek ugyanolyan környezetbarát szemlélettel készülnek, mint a mosódió, de fokozzák annak hatékonyságát. Természetesen létezik oxigénes fehérítő is, melyek kifejezetten a fehér ruhákhoz alkalmazható.

Ezeket a természetes, illetve vegyszermentes megoldások egyrészt nem károsítják az anyagot, így a ruhánknak is jót tesznek, másrészt pedig nem szennyezik úgy a környezetet, mint a vegyszeres folttisztító és fehérítő megoldások. Egy kis tudatossággal sokat tehetünk a bolygónk érdekében, és még a tiszta, foltmentes, hófehér ruhákról sem kell lemondanunk, ahogyan egy élhető környezetről sem.