15% kedvezmény emésztést segítő mate teákra!

2024.05.31.
Vége
0
nap
:
0
óra
:
0
perc
:
0
mp

Szépség és Higiénia

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

A szépségápolás már nem csak természetesen, de környezettudatosan is lehetséges

Vitathatatlan tény, hogy a szépségipar a legszennyezőbb iparágak közé tartozik. Mivel napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap az ökológiai lábnyomunk csökkentése és a környezettudatos életmód, ezért egyre többen figyelnek oda arra, hogy a mindennapi higiéniájuk a lehető leg környezettudatosabb lehessen. Ehhez persze nagyfokú tudatosság is szükséges. De mit is értünk az alatt a kifejezés alatt, hogy környezettudatos szépségápolás? Nos, ennek alapvetően két fontos pillére van, az egyik a vegyszermentes termékek használta, a másik pedig a hulladék csökkentése. Ez természetesen nemcsak a mindennapi szépségápolást és higiéniát érintheti, hanem akár a babaápolást is.

Vegyszermentes kozmetikumokról

A vegyszermentes kozmetikumok az elmúlt években egyre inkább elterjednek, és már egyre nagyobb választékban találunk ilyen termékeket. Minél kevesebb vegyszert használunk, annál élhetőbb lesz a környezet, viszont nem ez az egyetlen pozitívuma ezeknek a termékeknek. Az egészségünknek és a testünknek is sokkal jobb, hiszen alapvetően nem gondolunk bele, de a kozmetikumokban lévő vegyszerek nem feltétlen tesznek jót nekünk, amit az allergiások egyre növekvő száma is bizonyít. Ha tehetjük, akkor inkább olyan sampont, tusfürdőt, arclemosót és krémet válasszunk, amelyek természetes összetevőket tartalmaznak, és illatanyagoktól, színezékektől, mesterséges adalékanyagoktól, parabéntől, kőolajszármazékoktól, SLS-től, és pálmaolajtól mentesek.

Hulladékmentes szépségápolás és higiénia

A szépségápolási termékek alapvető csomagolása a műanyag flakon, melyet nem olyan egyszerű helyettesíteni. Amíg az élelmiszerek esetében ez egy kicsit könnyebb, hiszen szövetzsákot tudunk használni a nejlonzacskó helyett, vagy csomagolásmentes boltban tudunk vásárolni, addig ez a szépségápolási és higiéniai termékek esetén már annyira egyszerű. Természetesen van erre is megoldás, hiszen a flakonos tusfürdő és a sampon helyett használhatunk szappant is, de már a fogkrém esetében is találkozni műanyagmentes megoldással.