A megnövekedett rendelések miatt a kiszállítás várhatóan 5-7 napot vesz igénybe. Köszönjük türelmed és bizalmad!
Szűrés
Gyártó
Terméktípus
Ár (Ft)
825 Ft - 8 030 Ft
Termék státusza

Sütés, főzés kellékei

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Sütés-főzés a Zero Waste jegyében

Sokan kezdik a nulla hulladék, vagyis a Zero Waste életmód kialakítását a konyhában, mely egy idő után megmutatkozik az ételkészítésben is, nemcsak a hazahozott élelmiszerek csomagolásában. Persze lényeges az is, hogy megfelelő csomagolásba kerüljenek az alapanyagok az otthonunkba, de az is fontos, hogy az elkészítésük során olyan eszközöket és kellékeket alkalmazzunk, amelyekkel a lehető legkevesebb hulladékot termeljük. Ugyebár a Zero Waste elve az, hogy ne keletkezzen hulladék, ha pedig mégis, az lebomló legyen.


 

Enne a szemléletnek az is fontos eleme, hogy a tárgyakat meglehetősen hosszú használatra tervezik, vagyis minél később legyen szükség egy újra. A konyhában pedig nagyon sok olyan termék található, amit egyszer használunk, vagy viszonylag hamar újra cserélünk. Elég csak a papírtörlőre, a műanyag evőeszközökre és tálakra, vagy a műanyag ételtartó dobozokra gondolni, de a műanyag spatula készlet is gyorsan elhasználódik. Ha megfelelő anyagokat használunk, akkor kevesebb lesz a hulladék, így az ökológiai lábnyomunk is.

Késtől a tálakig minden lehet környezetbarát

Amikor belefogunk a környezettudatos konyha kialakításába, nem kell egyszerre mindent beszereznünk, ám nem árt tudni, hogy mi mindent cserélhetünk le környezetbarát fajtára. Manapság még mindig sok helyen találni műanyag tányérokat, poharakat és evőeszközöket, pedig ezekből a tárgyakból létezik már környezettudatos megoldás fából, bambuszból, esetleg üvegből. A sütés-főzés során is sok olyan tárgyat használunk, amiből lehet már lebomló fajtát is választani.

Ha a Zero Waste jegyében szeretnénk élni, műanyag spatuláinkat, és konyhai eszközeinket érdemes inkább azok bambusz megfelelőjére cserélni. A kések esetében is találhatunk már olyat, aminek a nyele nem műanyag, hanem fa vagy bambusz. Egy kis odafigyeléssel, és persze tudatossággal könnyedén kialakíthatjuk a környezettudatos konyhánkat, és az ételeink is a környezetbarát személet szerint készülhetnek, amely nemcsak nekünk, de az utódaink számára is lényeges szempont.

Neked van már bevásárló zsákod?