Csatlakozz velünk a műanyagmentes júliushoz! 10% kedvezmény környezetbarát háztartási eszközökre, még ennyi ideig:

2024.07.21.
Vége
0
nap
:
0
óra
:
0
perc
:
0
mp
Szűrés
Gyártó
Terméktípus
Ár (Ft)
405 Ft - 22 491 Ft
Termék státusza

Konyhafelszerelés

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Környezettudatos konyhafelszerelések

Amikor elkezdünk a Zero Waste elvei szerint élni, akkor a legtöbben a konyhában kezdik az új életmód kialakítását. Először csak az élelmiszerek és tisztítószerek csomagolására, összetételére figyelnek, majd apránként igyekeznek a nulla hulladék szemléletét a háztartás minden szegmensére kiterjeszteni. Sokan azt gondolják, hogy a környezettudatos konyha kimerül annyiban, hogy a boltból nem nejlonzacskóban hozzuk haza a gyümölcsöket és a zöldségeket, és ha tehetjük, akkor kerüljük a műanyagot.


 

Pedig egy környezettudatos háztartás ennél sokkal sokrétűbb. Már az élelmiszerek tárolásánál is megfigyelhető ez a szemlélet, műanyag helyett textil, üveg és bambusz tárolókat használunk, a vágódeszkától a konyhai mérlegen át a tálakig inkább bambuszt használunk, de a víz és az élelmiszerek minőségére is nagy gondot fordítunk. Akik a Zero Waste szellemében kezdik el kialakítani a konyhájukat arra törekednek, hogy a lehető legkevesebb hulladékot termeljék a mindennapi életük során.

Hogyan is néz ki egy igazán környezettudatos konyha?

Egy környezettudatos konyhában általában minimális a műanyag felhasználása. Helyette textilt, üveget és bambuszt használnak, és természetesen az egyszer használatos papír termékek is többször használatos textil termékekre cserélődnek. Az élelmiszerek csomagolásánál is figyelnek arra, hogy azok lebomlóak legyenek, ezért a gyümölcs és a zöldség sem nejlonzacskóban érkezik haza a boltból. A hulladéktermelés azonban nemcsak a szilárd hulladékokat jelenti. A lefolyóba kerülő anyagok is szennyezhetik a környezetet.

Ez ellen egyrészt úgy védekezhetünk, hogy vegyszermentes tisztítószereket használunk, másrészt az is fontos, hogy milyen minőségű vizet használunk. Ez persze nemcsak a környezet, hanem a szervezetünk számára is fontos kérdés. Egy megbízható vízszűrő kancsó, illetve vízszűrő csap is része egy igazán környezettudatos konyhának. A tiszta, szűrt víz baktérium és szennyeződésmentes, ami légyeges kérdés az egészségünk tekintetében.