Csatlakozz velünk a műanyagmentes júliushoz! 10% kedvezmény környezetbarát háztartási eszközökre, még ennyi ideig:

2024.07.21.
Vége
0
nap
:
0
óra
:
0
perc
:
0
mp
Szűrés
Terméktípus
Ár (Ft)
477 Ft - 6 741 Ft
Termék státusza

Textil termékek

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Textil termékekkel csökkenthetjük a hulladék mennyiségét!

A környezettudatós életmód manapság egyre inkább terjed, és a Zero Waste kifejezéssel is egyre többször találkozni. A Zero Waste nulla hulladékot jelent, vagyis akik ezt az életmódot választják, a lehető legkevesebb hulladék termelése mellett teszik le a voksukat. Nem az újrahasznosításban látják a jövőt, hanem a tudatosságban és abban, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen. Ennek a szemléletnek az egyik alapelve, hogy az egyszer használatos papír termékeket mosható, többször használatos darabokra cseréljük.


 

És itt lép színre a textil, ami egy nagyon jó megoldás erre. Elég csak az egyszer használatos papírzsepire vagy papírtörlőre gondolni, hogy milyen sok termelődik ezekből egy nátha vagy egy egyszerű takarítás alatt, pedig használhatnánk ruha zsebkendőt vagy konyharuhát is. Máris kevesebb szemetet termelünk, nem igaz? A textilanyagok nagyon jól passzolnak a Zero Waste elveihez, hiszen a moshatóságukkal többször is használhatjuk őket, így kevesebb hulladék termelődik, a környezeti terhek pedig csökkennek.

Milyen használati tárgyakat cserélhetünk le textilre?

A papír zsebkendő és a papírtörlő könnyen lecserélhető textilre, de számos más olyan tárgy is van, ami szintén könnyen kiváltható mosható verzióra. A műanyag táskák, nejlon zacskók például ilyenek. Rengetegféle szövettáska kapható már, sokszor a nagy hipermarketek saját logóval ellátott fajtákat is árulnak, és a zöldség és gyümölcs részlegen többször használatos hálós „zacskókat” is találhatunk, amelyeket mindig visszavihetünk magunkkal a boltba, hogy ne kelljen nejlonzacskót vásárolni, használni.

Nemcsak a bevásárlásnál lehet hasznos a textiltasak, táska, de az otthoni tárolásnál is. Többféle méretben találhatunk jutazsákokat, kosarakat, tartókat, melyekkel a műanyag tárolók válthatók ki. Vannak, akik a pelenkából, intim betétből is moshatót használnak, de manapság létezik mosható „WC papír” is. Természetesen nem kell mindenből mosható változatot használni, csak ami komfortos a számunkra, de minél több dolgot váltunk ki környezetbarát fajtával, annál élhetőbb bolygót hagyunk hátra az unokáinknak.