Csatlakozz velünk a műanyagmentes júliushoz! 10% kedvezmény környezetbarát háztartási eszközökre, még ennyi ideig:

2024.07.21.
Vége
0
nap
:
0
óra
:
0
perc
:
0
mp
Szűrés
Gyártó
Terméktípus
Ár (Ft)
490 Ft - 2 899 Ft
Termék státusza

Öblítők, Ruhaillatosítók

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Ruhaillatosítás természetesen és környezettudatosan

Régen, amikor nagyanyáink mosták a ruhákat az volt a cél, hogy azok tiszták legyenek, az illatosítás másodlagos szempont volt. Manapság azonban természetes igényünkké vált, hogy a ruháink ne csak foltmentesek, hanem kellemesen illatosak is legyenek. Nagyanyáink idejébe a ruhák közé levendula zsákocskák kerültek, persze nem feltétlen a kellemes illatok miatt, hanem a molyok távoltartása érdekében. Az, hogy a levendula illata átjárta a ruhákat, és ez történetesen kellemes volt, szerencsés véletlennek volt mondható.


 

A levendulát természetesen ma is használjuk, ám ha azt szeretnénk, hogy a ruháink illatosak legyenek, akkor a mosáshoz valamilyen öblítőt vagy mosóparfümöt használunk. Akik a Zero Waste jegyében szeretnének a ruhák illatosításáról, szagsemlegesítéséről gondoskodni, azok számára már léteznek vegyszermentes öblítők, de illóolajokat is sokan használnak erre a célra. A vegyszermentes öblítők is kellemes illatot kölcsönöznek a ruháknak, de emellett még a környezetünkre sem ártalmasak.

Illatos vagy szagmentes ruhák a mosáson túl

Természetesen a ruhák szagsemlegesítése, illatosítása nem áll meg a mosásnál. Úgy is lehet erről gondoskodni, hogy nem kerül a ruha a mosásba. A ruhák a szekrényben állva is dohosodhatnak, ugyan koszosak nem lesznek, de az illatuk nem lesz a legjobb. Ennek elkerülése érdekében a már említett levendula zsákocska vethető be, mely még ma is népszerű megoldás, ráadásul a molyok ellen is véd. A másik megoldás, ha természetes szagsemlegesítő szerek használunk, melyekből már rengetegféle illat létezik.

De mitől is környezettudatosak ezek a szagsemlegesítő spray-k? Nos, egyrészt attól, hogy nem tartalmaznak vegyszereket, csak természetes anyagokat, másrészt pedig maga a flakon nem hajtógázos, tehát nem szennyezi a levegőt. Az ilyen szagsemlegesítők segítségével a dohányszagú, állott illatú ruhákat mosás nélkül is illatossá varázsolhatjuk úgy, hogy nem ártunk vele a környezetünknek, így pedig csökken az ökológiai lábnyomunk.