Szűrés
Gyártó
Terméktípus
Ár (Ft)
595 Ft - 3 370 Ft
Termék státusza

Mosószerek

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Mosószerek, melyek nemcsak a ruháidnak vagy az edényeidnek, de a környezetnek is jót tesznek

A mosás meglehetősen egyszerűnek tűnő feladat a házimunkák tengerében. Csak betesszük a ruhákat a mosógépbe, öntünk rájuk némi mosószert, majd a mosógép teszi a dolgát, mi pedig tisztán és illatosan kivesszük a ruhákat, és kiteregetjük száradni. Természetesen a mosogatás sem bonyolultabb ennél. Akik a Zero Waste jegyében szervezik meg az életmódjukat, természetesen ugyanígy csinálják ezeket a feladatokat, mindössze annyi a különbség, hogy ők a tudatosság jegyében olyan programmal mosnak, mosogatnak, amely kevesebb vizet használ, a tisztításhoz pedig olyan szereket választanak, melyek nem terhelik a környezetet sem vegyszer, sem hulladék szinten.


 

Ha környezettudatos mosószereket keresünk, akkor nem is kell sokat gondolkodnunk, a legtöbbeknek egyből eszébe jut a mosódió, mely ma már folyékony formában is kapható, de talán a mosószódát sem kell senkinek sem bemutatni. Ezeket a természetes szereket már régtó használjuk, egyiket-másikat még nagyanyáink is bevetették a makacs foltok ellen.

Mennyire hatékonyak a természetes mosószerek?

Amikor természetes és környezettudatos mosószerekről van szó, akkor a kritikusok legnagyobb ellenérve az, hogy ezek a szerek valóban kímélik a környezetet, de valójában nem túl hatékonyak. Tény, hogy egyes természetes szerek valóban nem képesek olyan hatásfokkal dolgozni mint a vegyszeres megoldások, viszont az átlagos foltokat, és a mindennapi használatból adódó szennyeződésekkel elboldogulnak. Ez ugyanúgy igaz a mosásra, mint a mosogatásra. A mosogatás esetében is sokszor kell dörzsi szivacsot használni, mind, mennyire erős egy mosószer.

A mosás kicsit ingoványosabb terep, főleg ebben a kérdésben szkeptikusak az emberek a természetes módszerekkel kapcsolatban. De érdemes belegondolni egyrészt abba, hogy a nagyon makacs foltok esetében sokszor külön folttisztító kell a vegyszeres mosószerek esetében. Másrészt a vegyszeres megoldások talán hatékonyabbak, mint a természetes szerek, de a ruha szálait is jobban károsítják, a színüket kifakítják, így nem biztos, hogy a hatékonyabb módszer valóban jobb is.

Neked van már bevásárló zsákod?