15% kedvezmény emésztést segítő mate teákra!

2024.05.31.
Vége
0
nap
:
0
óra
:
0
perc
:
0
mp
Szűrés
Gyártó
Terméktípus
Ár (Ft)
1 390 Ft - 3 915 Ft
Termék státusza

Takarító eszközök

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Nemcsak a takarítószerek lehetnek környezetbarátok, hanem a takarító eszközök is

Aki szeretne a Zero Waste szellemében élni, a mindennapi házimunkát is úgy tervezi meg, hogy a lehető legkevesebb hulladékot termelje, a lehető legkevésbé károsítsa a környezetet. A vegyszermentesség alapvetőnek tűnik ilyenkor, hiszen nincs más dolgunk, mint megfelelő tisztítószereket vásárolni. Ám a környezettudatosság itt még nem áll meg. A takarítás során ugyanis nemcsak vegyszereket használunk, hanem takarító eszközöket is, melyek általában műanyagból készülnek.


6termék16

A Zero Waste pedig nemcsak azt jelenti, hogy vegyszermentes szereket használunk, hanem azt is, hogy a hulladék mértékét a lehető legkisebbre csökkentjük. Olyan eszközöket választunk, amelyek hosszú ideig használhatóak, többször használatosak, ha pedig letelik az idejük, le is bomlanak. Érdemes számba venni, milyen eszközöket használunk egy átlagos takarítás során, és hogy ezeket hogyan helyettesíthetjük olyanokkal, melyek megfelelnek a Zero Waste elveinek. Nem elég csak a papírtörlőt konyharuhára cserélni, de kezdetnek persze már ez sem rossz lépés.

Takarító eszközök a Zero Waste jegyében

Az egyik első lépés természetesen a már említett egyszer használatos papírtörlő lecserélése mosható megoldásra, mint a konyharuha, vagy más textil törlőruha. Már ezzel is sokat tehetnünk, de számos más takarítóeszköz is lecserélhető. Példának okáért a seprű, ami nagyon sok esetben műanyag. Létezik természetesen cirokseprű is, ami már egy jobb választás, de ezt a típust sokan inkább kültéren használják. Beltérben inkább a bambusz seprű népszerű a Zero Waste követői között. De a bambusz univerzális anyag, számos más takarító eszköz is készülhet belőle.

Például súrolókefe, ami szintén fontos darabja lehet a mindennapi takarításnak. Használhatjuk edények elmosására a szivacs helyett, de az általános súroláshoz is. Ha csak annyit teszünk, hogy a seprűt, a szivacsot és a papírtörlőt lecseréljük lebomló, illetve többször használatos, strapabíróbb eszközökre, akkor máris egy élhetőbb bolygó felé haladunk, és sokat teszünk azért, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat.