15% kedvezmény emésztést segítő mate teákra!

2024.05.31.
Vége
0
nap
:
0
óra
:
0
perc
:
0
mp
Szűrés
Ár (Ft)
1 740 Ft - 9 280 Ft
Termék státusza

Hulladékgyüjtés

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Hulladékgyűjtés a Zero Waste jegyében

A hulladékgyűjtés kérdése nagyon érdekes, ha a Zero Waste szemléletről van szó, hiszen a kifejezés szó szerinti fordítása a nulla hulladék, és az életmód követői is a lehető legkevesebb hulladék termelésére törekednek. Azt viszont lehetetlen megcsinálni, hogy egyáltalán ne termeljünk hulladékot, hiszen semmi sem örökéletű, nem igazán fogunk olyan tárgyat, eszközt találni az otthonunkba, amit ne kellene egyszer kidobni, vagyis ne lenne belőle hulladék. A szemlélet lényege persze az, hogy minél kevesebb legyen a szemét, illetve ha ki kell dobni valamit, az lebomló legyen.


9termék19

Persze senki sem várja el azoktól, akik most kezdenek ezzel az életmóddal foglalkozni, hogy azonnal szabaduljanak meg minden olyan tárgytól, ami nem illeszkedik ebben a szemléletbe. A tudatosság nagyon fontos. Amikor egy tárgy elhasználódik, akkor célszerű olyannal pótolni, ami többször használatos és/vagy lebomló anyagból készült. A tévhitekkel ellentétben a Zero Waste háztartásokban is termelődik hulladék, amit gyűjteni kell, viszont lényegesen kevesebb, mint egy hagyományos háztartásban.

Hogyan gyűjtik a hulladékot a Zero Waste követői?

Hulladékgyűjtőre, kukára minden háztartásban szükség van, még ott is, ahol a Zero Waste elvei szerint élnek. Számukra viszont más szempontok fontosak, amikor kiválasztják a megfelelő hulladékgyűjtőt. Az egyik fontos szempont, hogy strapabíró legyen, hiszen így sokáig nem kell újat venni, tehát a lehető legkésőbb lesz belőle hulladék. Sokan arra is figyelnek, hogy lebomló anyagból készüljön.

Bár nulla hulladék elvén élők nem az újrahasznosításban látják a megoldást, hanem a hulladék csökkentésében, sokan mégis külön gyűjtik a hulladékot, legalább abban a tekintetben, hogy külön kerül a komposztálható hulladék attól, ami aztán a szeméttelepre kerül. Nincs olyan otthon, ahol ne termelődne hulladék, de tudatossággal és odafigyeléssel a szemét mennyisége lecsökkenthető, ami nagy segítség a bolygónk számára. Kis lépésekkel sokat tehetünk a hulladékmentes otthon kialakításáért.