Öko magazin

Október 21: Földünkért világnap

2022.10.18 08:00
Október 21: Földünkért világnap

A Földünkért világnap 1991. október 21-e óta, évről évre arra próbál ösztönözni minket, hogy szenteljünk nagyobb figyelmet élővilágunk kincseinek megőrzésére, hiszen a fenntartható jövő megteremtése mindannyiunk felelőssége.

Ennek fényében mai cikkünkben mi is környezetkímélő tippekkel készültünk, melyek között reméljük Te is találsz olyat, amit szívesen bevezetnél a mindennapjaidba, egy jobb és zöldebb élet kialakításának reményében!

Tippek a környezettudatosabb élethez:

Mellőzzük a műanyag zacskókat!

Rengeteg felesleges környezetszennyező hulladéktól kímélhetjük meg a Földet, ha lemondunk az egyszer használatos zacskókról és helyettük átváltunk juta zsákok és vászontáskák használatára. Bevásárláshoz, a zöldségek és gyümölcsök otthoni rendszerezéséhez, de még a fürdőszobai pipere kellékek számára is kiváló alternatívát nyújthat tárolás szempontjából.

Intsünk búcsút a PET palackoknak!

Szerezzünk be egy vízszűrő kancsót, melynek segítségével könnyen megtisztíthatjuk a csapvizet, ráadásul egy üvegkulacsba öntve utunk során is bármikor kéznél lesz amikor megszomjazunk. Így mindenféle hiányérzet nélkül pillanatok alatt lemondhatunk a PET palackos ásványvizekről, és könnyen áttérhetünk a vízszűrők adta kristálytiszta víz fogyasztására, ezzel ismét egy hatalmas lépést téve Bolygónk épségéért.

Ne használjunk vegyi anyagokat tartalmazó tisztítószereket és kozmetikumokat!

Tudtad, hogy a mosás, mosogatás, takarítás során használt tisztítószerek, valamint szépségápolási kozmetikumok többsége is tele van allergiát okozó és környezetszennyező anyagokkal? Érdemes leváltani őket olyan termékekre, amelyek természetes összetevőkből készülnek, hiszen amellett, hogy ezek az anyagok támogatják egészségünk megőrzését, biológiailag is könnyen lebomlanak.

Ugye, hogy nem is olyan nehéz dolog némi környezettudatosságot csempészni a mindennapokba? Ha tippjeinknek köszönhetően kedvet kaptál a zöldebb életvitel kialakításához, akkor kattints át webáruházunk kínálatához és fedezd fel legjobb környezetbarát termékeinket!