Öko magazin

Bambusz termékek a mindennapokra

2022.05.05 08:00
Bambusz termékek a mindennapokra

A fenntarthatóság jegyében egyre inkább elhagyjuk műanyag, egyszer használatos termékeinket, használati eszközeinket és térünk át egy környezetkímélő, hosszútávon saját magunk, és környezetünk számára is kifizetődőbb megoldásra: ez pedig a bambusz.

Ha már fontolgatod egy ideje, hogy belevágj a zero waste életmódba, akkor itt a remek lehetőség, hogy ötleteket meríts. Mai blog cikkünkből megtudhatjátok, hogy melyek azok az alapvető háztartási kellékek, amelyeket könnyen tudtok bambusz/fa variációkkal helyettesíteni, hogy végre búcsút lehessen inteni a műanyagnak.

Miért válaszd Te is a bambuszt?

A bambusz tökéletes választás, ha helyettesíteni szeretnénk néhány mindennapi terméket körülöttünk, ugyanis 100%-ban lebomlik, megfelelő állapotban pedig komposztálható.

Érvek a bambusz termékek mellett:

  • Megfizethető: A bambusz termékek pénztárcabarátok annyira, hogy egyszerűen lerakd mellettük a voksod és betárazz belőlük.
  • Strapabíró: Sokkal ellenállóbb néhány műanyagból készült eszközzel szemben, nézzük akárcsak a műanyag evőeszközöket. A bambusz nem törik, így sokáig használhatjuk őket.
  • 100% természetesség: A bambusz termesztése vegyszermentesen történik, tehát attól sem kell tartanod, hogy a hazavitt termék vajon milyen egészségre és környezetre káros folyamatokon ment már keresztül.
  • Natúr: természetes, barna színe mellett minden bambusz termék tökéletes kiegészítője lehet lakásodnak is.
  • Gyors növekedés: A bambusz roppant gyorsan, nagyjából 3-4 év alatt megnő és meg is munkálható, így nem kell vele évtizedeket várni, hogy újra terméket lehessen belőle előállítani és újra sem kell telepíteni, hiszen újrasarjad levágott szárából.
  • Tudatosság fokozása: Benned is előtörhet az a “jó érzés”, hogy a váltással teszel a környezetedért.

Bambusz termékek, amelyeket Neked is érdemes beszerezned:

Evőeszköz készlet:

Mindig is praktikus, ha van a táskánkban egy evőeszköz készlet, hiszen soha nem tudhatjuk, hogy mikor van rá szükségünk, hogy mikor kívánnánk meg az utazás, vagy munka során egy elviteles ebédet. És mi lehet még annál is jobb, hogy van nálunk egy evőeszköz készlet? Ha az bambuszból készült!

 

Fogkefe:

Napjaink egyik legelterjedtebb bambusz eszköze a fogkefe. A fent már említett környezetkímélő hatása mellett ugyanolyan jó, mint a hagyományos, műanyag társaik, esetükben is kiváalszthatjuk, hogy fogínyünknek megfelelően közepes, vagy puha sörtéjű fogkefére vágyunk.

Törlőkendő:

A bambusz törlőkendő tökéletes konyhai vagy fürdőszobai felületek tisztántartására, portörlésre. Mosható, de természetesen funkciójából adódóan gyakran éri víz, így egy idő után elhasználódik, de ugyanazt a darabot többször is felhasználhatod, ezért gazdaságosabb, mint a hagyományos kendők.

Fültisztító pálcika:

Manapság a legtöbb szupermarketben is már csak fából/bambuszból készült fültisztító pálcikákat lehet kapni. Kiszerelésüket tekintve megegyeznek a műanyag szettekkel, de sokkal környezetkímélőbben azoknál.

Szívószálak:

Ha nem tudjuk elképzelni a limonádézást, vagy koktélozást szívószál nélkül, akkor is létezik egy környezettudatos alternatíva. A műanyag típusoknál kétségkívül, de a papír társaiknál is érdemesebb bambusz szívószálra váltani, hiszen a papír egy idő után szétázik italunkban, kávénkban.


Ismervén a bambusz termékek műanyag társaikkal szembeni előnyeit, mi is arra buzdítunk Téged, hogy válts! Ehhez az Ecohaztartas.hu bambusz termékei a segítségedre lesznek!