Csatlakozz velünk a műanyagmentes júliushoz! 10% kedvezmény környezetbarát háztartási eszközökre, még ennyi ideig:

2024.07.21.
Vége
0
nap
:
0
óra
:
0
perc
:
0
mp
Öko magazin

Egyszerű lépések a környezettudatos háztartásért

2024.02.15 08:00
Egyszerű lépések a környezettudatos háztartásért

Te is régóta tervezed, hogy környezetbarát szokásokat alakíts ki a mindennapokban? Viszont nem igazán vagy tisztában vele, hogy mit mivel helyettesíthetnél? Tarts velünk mai cikkünkben és egyszerű, könnyen elsajátítható környezettudatos praktikáinkkal nemcsak a Földre, de saját életedre is pozitív hatást gyakorolsz!

Bevásárlás textil táskákkal

Hagyjuk a boltba a nejlonzacskókat, és használjunk helyettük mosható, többször használatos textil táskákat, zsákokat és tasakokat. Ha pedig véletlenül otthon felejtjük, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy az újrahasznosítható csomagolást választjuk a boltban.

Tiszta otthon környezetbarát módon

Felejtsük el a vegyszereket, az otthonunk egyszerűen tisztán tartható környezetbarát módon is!  Például az ecet, citromsav és szódabikarbóna mind-mind könnyen beszerezhető és olcsó csodaszerek, melyek az otthoni takarításánál bátran bevethetők. De kiváló megoldásokat találhatunk a Zöldcella környezetbarát háztartási takarítószerei között is, amelyek az igazi frissesség érzését nyújtják. A mosogatáshoz és mosáshoz nagyon jó mosódiós, de akár többféle környezetbarát emblémával ellátott terméket is vásárolhatunk.

PET palackok helyett: vízszűrő és kulacs

Ha eddig palackozott vizet fogyasztottunk, ideje átgondolni és környezetkímélőbb megoldás mellett dönteni. Magyarországon jó minőségű az ivóvíz, tehát a palackozott vizek vásárlásával csak rengeteg felesleges hulladékot termelünk. Egy vízszűrő kancsó és egy kulacs mindig jó választás, ráadásul még a pénztárcánkat is kíméljük vele.

Tudatos hulladékgazdálkodás

A tudatos hulladékgazdálkodáshoz gyűtjsük szelektíven a papír, műanyagot, üveget és fémeket! A szerves hulladékokat pedig bátran komposztáljuk, így nem csak kevesebb szemetet termelünk, de a növényeink is boldogabbak lesznek a kertben.

Mai tippjeink talán a legegyszerűbb lépései az ökológiai lábnyom csökkentésének, azonban fontos, hogy ne akarj drasztikus változásokat bevezetni egyszerre. Kezd el apránként, és minden új szokásnak adj időt, amíg a rutinos mindennapjaid részévé válik. Nézz körül a Zöldcella óriási kínálatában, amely termékek számodra is megkönnyítik a környezetbarát életmód kialakítását!