Szűrés
Gyártó
Terméktípus
Ár (Ft)
350 Ft - 24 990 Ft
Termék státusza

Használati tárgyak

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Milyen használati tárgyakat tudnunk lecserélni környezetbarát fajtára?

Akik a Zero Waste életmód szerint élnek arra törekednek, hogy olyan háztartást alakítsanak ki, amely a lehető legkevesebb hulladékot termeli, így óvva a bolygónkat, hogy az unokáinkra ne szeméthegyek maradjanak. Amikor valaki elkezd ennek a szemléletnek a jegyében élni először talán megijedhet, hogy mekkora nehézség lesz, de tervezéssel, tudatossággal, és fokozatossággal könnyen sikerülhet. Sokan tartanak attól, hogy ez az életmód drága, mert minden olyan használati tárgyat és eszközt azonnal le kell cserélni olyanra, ami passzol a Zero Waste elveihez.


 

Ez természetesen nincs így, ám arra mindenképp érdemes gondolni, amikor elkezdünk a nulla hulladék szellemében élni, mely tárgyak azok, amik lebomlóra, vagy többször használatosra cserélhetők, és ha eljön a csere vagy pótlás ideje, akkor már az életmódunknak megfelelő darabokat válasszunk. Érdemes helyiségenként végiggondolni, mely tárgyak jelentenek sok hulladékot. Gondoljunk a sütésre-főzésre, takarításra, de a szépségápolásra is, hiszen számos olyan tárgy van, ami könnyedén pótolható a Zero Waste szemlélete szerint.

Környezetbarát tárgyak a mindennapokhoz

Alapvető elv, hogy a műanyag tárgyakat próbáljuk meg pótolni lebomló és/vagy többször használatos darabokkal. A tárolásban például fontos lépés lesz, hogy amihez a legtöbben műanyagot használnak. A Zero Waste jegyében azonban érdemes inkább fa és üveg tárolókat használni, nemcsak a konyhában, de a fürdőben vagy akár a nappaliban is. A konyha természetesen egy olyan terület, ahol számos más tárgy is lecserélhető a szivacstól a papírtörlőn át a szívószálig, de akár a konyhai mérleg is lehet környezetbarát.

A műanyag flakonokat ki tudjuk váltani üvegpalackokkal pumpás vagy csavaros kivitelben, hiszen ezeket el lehet mosni, többször felhasználni így is csökkentve a hulladék mennyiségét. A takarítóeszközök közül is számos olyan van, amiből már létezik bambusz is, ami jó választás egy környezettudatos háztartásban.