15% kedvezmény emésztést segítő mate teákra!

2024.05.31.
Vége
0
nap
:
0
óra
:
0
perc
:
0
mp

Otthon és kert

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Környezettudatosan a konyhában is!

Amikor valaki úgy dönt, hogy mostantól környezettudatosan szeretne élni, elsősorban a Zero Waste elvei alapján, akkor legtöbbször a konyhában kezdi el kialakítani az újfajta életmódot. Megpróbál a lehető legkevesebb hulladék felhasználásával vásárolni, és a tisztító szerek közül is a lehető inkább a vegyszermenteseket kezdi el használni. De ha már a konyhában vagyunk, magát a sütés-főzést is alakíthatjuk úgy, hogy az a lehető legkevesebb hulladékot termelje. Bár a kezdeti lépéseknél kevesen gondolnak erre, de a konyhai eszközöket is le tudjuk cserélni olyanokra, melyek a Zero Waste elveit követik.

Érdemes körbenézni a konyhában, és megfigyelni, hogy mi mindent találunk ott, ami egyszer használatos, esetleg műanyagból készült. Szinte mindenki szekrényében találhatunk műanyag tálkákat és tálakat, melyek bár sokáig tartósak, de anyagukból adódóan nem lebomlóak. Ezeket viszont ma már könnyedén le tudjuk cserélni bambuszra vagy fára. A vágódeszkák esetében is érdemes inkább a fa alapanyagot választani, mely nemcsak környezetbarátabb, de alapvetően egészségesebb is.

Víztisztítás egyszerűen

A hazai ivóvizek a legtöbb településen sajnos nem mondhatóak lágy víznek. Bár az ásványi anyag tartalmuk magas, mégis érdemes a csapból kifolyó vizet úgymond „tisztítani”, az egészségünk érdekében. Ugyan egyszerűbbnek tűnhet hazacipelni a boltból az ásványvizes palackokat, sokkal hatékonyabb, és természetesen környezettudatosabb, ha vízszűrő kancsót használunk, hiszen ezek segítségével könnyen és gyorsan készíthetünk lágy vizet.

A vízszűrő kancsók az elmúlt 40 évben meglehetősen népszerűvé váltak, és ma már több millió háztartásban megtalálhatóak világszerte. Népszerűségüket annak köszönhetik, hogy viszonylag olcsón beszerezhetőek, mobilisak, tehát nincsenek helyhez kötve, mint a vízszűrő csapok, és a szűrő is könnyen és gyorsan pótolható, cserélhető. Ha lágy vizet használunk a sütéshez, főzéshez, italkészítéshez akkor kevésbé kell aggódnunk a vízkő miatt, ami sok háztartási gép korai cseréjét okozza.