A megnövekedett rendelések miatt a kiszállítás várhatóan 5-7 napot vesz igénybe. Köszönjük türelmed és bizalmad!

Háztartási eszközök

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!

Mindennapi háztartási eszközök a Zero Waste jegyében

Aki a Zero Waste útjára lép, minden megtesz annak érdekében, hogy a lehető leg környezettudatosabban éljen, és így alakítja ki az életmódját is. Természetesen ezt a szépségápolás vagy a takarítás tekintetében könnyű megtenni, ám vannak olyan hétköznapi dolgok, amelyekre elsőre nem is gondolunk. Ahhoz, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a hulladék termelésünket, mindenképp nagyfokú tudatosságra lesz szükség, melynek az első lépése, hogy végiggondoljuk, hogy a hétköznapokban melyek azok a tárgyak, amik egyszer használatosak, és hogyan tudjuk őket tartósabb, akár örökéltű darabokra cserélni.

A konyhai és fürdőszobai tárolás esetében például könnyen ki tudjuk cserélni a műanyag tároló dobozokat, szappantartókat, pumpás adagolókat kerámiára, agyagra, vagy üvegre. A szívószál is egy olyan termék, amelyből már létezik papír, de fém vagy bambusz kivitel is.

A papír törlőrongyok, vattapamacsok, zsebkendők stb. helyett is találhatunk már mosható megoldásokat, de a nejlonzacskókat és műanyag táskákat is érdemes inkább textil alapanyagú társaikkal helyettesíteni.

Egyre népszerűbb a bambusz és a fa

Az elmúlt években a bambusz kedvelt alapanyag lett, különösen azok körében, akik a Zero Waste elvét követik. Számos termék kapható már ebből az alapanyagból, létezik már fogkefe, fültisztító pálcika, de akár üvegmosó kefe is. A konyhában is számos tárgyat helyettesíthetünk bambusszal, mint a vágó deszka, a tányérok, tárolók, de akár a konyhai mérlegünk is készülhet ebből az alapanyagból. 

A bambusz mellett a fa termékek is nagyon elterjedtek a környezettudatos személetet követők között. Nagy előnyök a műanyaggal szemben, hogy tartósak, ha pedig már nem tudjuk őket tovább használni, akkor a kidobásukat követően képes lebomlani, így biztosak lehetünk benne, hogy nem szeméthegyeket hagyunk magunk után a következő generáció számára. A Zöldcella kínálatában számos textil, bambusz és fa háztartási eszközt találunk, melyek a környezettudatosság jegyében készültek, tartósak, és többször is használhatóak. 

Neked van már bevásárló zsákod?