Natur Tanya® Szerves C Ultra - 1500 mg Retard C-vitamin, csipkebogyó kivonattal titán-dioxid mentes formula
Natur Tanya® Szerves C Ultra - 1500 mg Retard C-vitamin, csipkebogyó kivonattal titán-dioxid mentes formula
3 225 Ft

Natur Tanya® Szerves C Ultra - 1500 mg Retard C-vitamin, csipkebogyó kivonattal titán-dioxid mentes formula

1500 mg-os, nyújtott hatóanyagleadású, csipkebogyós C-vitamin tabletta. A megfelelő immunitáshoz, az immunrendszer és az idegrendszer egészségére.1 Magas hatóanyagtartalmú 1500 mg C-vitamin formulánk, laborban igazolt nyújtott (retard) hatóanyagleadással, 6 órán keresztül folyamatos C-vitamin ellátást biztosít!

Gyártó
Natur Tanya
Kiszerelés
60 db
Raktáron, azonnal szállítjuk
3 225 Ft
A vásárlás után járó pontok: 129 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
2+  db
-3 %
3 128 Ft/db
3+  db
-5 %
3 064 Ft/db
vagy
Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Kedvező garanciális feltételek

Kedvező garanciális feltételek

100%-ban magyar vállalkozás

100%-ban magyar vállalkozás

Többszáz környezetbarát termék, azonnal raktárról!

Többszáz környezetbarát termék, azonnal raktárról!

Részletek
 • KÖNNYEN NYELHETŐ FILMTABLETTÁK MAGAS, 1500 MG C-VITAMIN TARTALOMMAL
 • ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ CSIPKEBOGYÓ KIVONATTAL
 • NYÚJTOTTAN, FOKOZATOSAN SZABADUL FEL A SZERVEZETBEN
 • 6 ÓRÁN KERESZTÜL FOLYAMATOS C-VITAMIN ELLÁTÁST BIZTOSÍT
 • A RETARD HATÓANYAGLEADÁSÁT FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN TÖRTÉNŐ VIZSGÁLATTAL TÁMASZTJUK ALÁ
 • VEGÁN ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
 • MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL
 • ÚJ TITÁN-DIOXID MENTES FORMULA, SZÍNTELEN BEVONATTAL
 • NAPONTA 1 TABLETTA, 2 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG

ÚJ TOVÁBBFEJLESZTETT FORMULA

Nagy figyelmet szentelünk annak, hogy termékeink lehetőleg ne tartalmazzanak mesterséges tartósítószereket, színezéket és aromákat, ezért a Natur Tanya® SZERVES C ULTRA termékünk újraformulázásra került.

Kikerült belőle a színezékként használt riboflavin és titán-dioxid és az imént említett összetevőket olyan összetevőkkel helyettesítettük, amelyek biztonságosak és egyben a színtelen (átlátszó) bevonat részeként funkcionálnak.

A NATUR TANYA® SZERVES C ULTRA TERMÉKÜNKET ÚGY FEJLESZTETTÜK, HOGY A BENNE LEVŐ C-VITAMIN TARTALOM FOLYAMATOSAN, (RETARD MÓDOSÍTOTT HATÓANYAGLEADÁSSAL) ELNYÚJTOTTAN SZABADULJON FEL A SZERVEZETÜNKBEN, ÍGY 6 ÓRÁN ÁT FOLYAMATOS ELLÁTÁST BIZTOSÍT A SZERVEZET SZÁMÁRA.

EZT LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATI EREDMÉNYEKKEL TUDJUK ALÁTÁMASZTANI.

Vizsgálati eredmények:

 • C-vitamin tartalom, 1 óra: 26,7% (Követelmény: 20-45%)
 • C-vitamin tartalom, 6 óra: 66,9% (Követelmény: 60-90%)

C-VITAMIN FARMAKOKINETIKA

AZ ALÁBBIAKBAN ISMERTETNÉNK RÖVIDEN A C-VITAMIN FARMAKOKINETIKÁJÁT (SZERVEZETBEN LEVŐ SORSA)

1)     Bélrendszeri felszívódás

A C-vitamin vízoldékony vitamin, a vékonybélben szívódik fel, nátriumfüggő aktív transzport mechanizmus révén. A C-vitamin felszívódása megközelítőleg 80-90%-os hatékonyságú 30-180 mg bevitel esetén. A transzportrendszer telítődése miatt, a felszívódás hatékonysága fokozatosan csökken, magasabb beviteli mennyiségek esetén. 

2)     Szállítás a vérben és a plazmakoncentrációk ingadozása

A vér plazmában a C-vitamin szabad aszkorbát-anionként szállítódik, és nem azonosítottak még konkrét kötő fehérjét. Amikor a napi C-vitamin-bevitel mértéke növekszik, a plazmaaszkorbát-koncentráció is nő egy szigmoid (S-alakú) profil szerint. Az alacsony plazmaaszkorbát-szintű személyeknél, amikor nő a C-vitamin bevitelének mértéke, a plazmaaszkorbát-koncentrációt markáns emelkedés figyelhető meg, egészen a mintegy 50 µmol/L értékig, amit 60-100 mg/nap C-vitamin-bevitellel értek el.

Amint a C-vitamin bevitele meghaladja a napi 100 mg-t, a görbe progresszív laposodása következik be, mígnem a körülbelül 70-80 µmol/L-nél éri el a platót. Ezek a magas plazmakoncentrációk csak a napi több mint 200 mg dózisok tartós bevitelével tarthatóak fenn.

A nők kisebb C-vitamin-bevitellel érik el a platót a plazmaaszkorbát-koncentrációban, mint a férfiak, de a plazmakoncentráció értékének platója hasonló a nőknél és a férfiaknál. Fontos megjegyezni, hogy a plazma aszkorbát-koncentráció csökken a terhesség folyamán, és ez koncentráció kisebb a dohányosoknál, mint a nem dohányosoknál. 

3)     A szövetekben való disztribúciója és anyagcseréje

A C-vitaminból minden szövetben eloszlik. A vitamin hatékonyan szállítódik el a sejtekbe redukált (aszkorbát) és oxidált (dehidroaszkorbát) formájában aktív és fakultatív szállítórendszerek révén, az említett sorrendben

4)     A szervezet raktárai és az anyagcsere-veszteségek 

A beviteltől függően a C-vitamin összmennyisége a szervezetben felnőtt férfiaknál a farmakokinetikai modellek szerint a kevesebb mint 0,3 grammtól,  1,5 -2,0 grammig változó.
Az egészséges, nem dohányzó, 20-45 éves férfiaknál a C-vitamin maximum metabolikus veszteségei a becslések szerint napi mintegy 40-50 mg-t tesznek ki, ami körülbelül 45 -50 µmol/L plazmaaszkorbát-koncentrációnak felel meg. A nőket érintően nincsenek elérhető adatok az anyagcsere-veszteségekről, valamint a dohányosoknál magasabb az ilyen veszteségek mértéke, mint a nem dohányosoknál hasonló mértékű C-vitamin-bevitel esetén.

5)     Elimináció

A fel nem szívódott C-vitamin megtalálható a székletben, de az érintetlen aszkorbát és metabolitjai főképpen a vizelettel távoznak.  A plazmaaszkorbát-koncentráció és/vagy a C-vitamin-bevitel növekedésével fokozódik az aszkorbát vesén keresztüli kiürítése.

Felnőtteknél a vizelet az aszkorbát kiürítésének fő útvonala, és napi 100 mg C-vitaminbevitel esetén a C-vitamin lenyelt dózisának megközelítőleg 25 százaléka választódik ki a vizeletben. A Bizottság azt is megjegyzi, hogy alacsony plazmaaszkorbát-koncentrációnál is ürítődik aszkorbát a vizelettel, és, hogy az aszkorbát vizelettel történő kiürítésének mértéke markánsan fokozódik a 45-60 µmol/L-nél magasabb plazmaaszkorbát-koncentrációknál.  (forrás: EFSA NDA Panel (EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies), 2013. Scientific Opinion on Dietary Reference Values for vitamin C. EFSA Journal 2013;11(11):3418, 68 pp.)

FONTOS INFORMÁCIÓ: A sejten belüli aszkorbátkoncentrációk görbéi a C-vitamin-dózisok függvényében egészséges, nem dohányzó férfiaknál és nőknél arról tanúskodik, hogy a PLATÓKAT A NAPI MINTEGY 100-400 MG DÓZISOKKAL ÉRTÉK EL.

TEHÁT NAPI, 400 MG-OS ÉS NAGYOBB BEVITELI MENNYISÉGEK (HAGYOMÁNYOS ÉS NEM RETARD C-VITAMIN) ESETÉBEN, A C-VITAMIN PLAZMAKONCENTRÁCIÓJA NEM EMELKEDIK, RÉSZBEN A VIZELETTEL TÖRTÉNŐ FOKOZOTT C-VITAMIN-KIVÁLASZTÁS MIATT.

CSAK A PAPRIKÁBAN TALÁLHATÓ C-VITAMIN?

A gyümölcsök és a zöldségek többsége jó C-vitamin forrás, a lakosság napi bevitelének ~ 90% -a tőlük származik. A tartalom azonban fajonként változó, különösen nagy eltérések vannak termények között. 100 gramm csipkebogyó átlagosan 400 mg, a fenyőtű 200 mg, a petrezselyemlevél 185 mg, a paradicsompaprika 180 mg, a zöldpaprika 125 mg, a káposzta 87 mg, a barack 50 mg, a citrom 45 mg és a burgonya 24 mg aszkorbinsavat tartalmaz.

A csipkebogyót kedvező élettani hatásai és kellemes íze miatt, hazánkban is régóta alkalmazzák gyógy- és élelmiszernövényként egyaránt. A gyógyászatban a gyepűrózsa, vagy más néven csipkerózsa (Rosa canina) és más vadrózsafajok (pl. havasalji rózsa, Rosa pendulina), valamint a japán rózsa (Rosa rugosa) szárított, aszmagtermésektől, szőröktől, kocsánytól és virágrészektől megtisztított vacokját használják.

A C-VITAMIN HOZZÁJÁRUL:

- a normál kollagén képződéshez, és ezen keresztül az erek-, a csontok-, a porcok-, a fogíny-, a fogak, és a bőr normál állapotának fenntartásához
- 1az immunrendszer normál működéséhez
- 1az idegrendszer normál működéséhez
- a normál pszichológiai funkció fenntartásához
- a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez
- a vas megfelelő felszívódásához

KINEK AJÁNLJUK? 

-          Mindenkinek, aki az átlagos étrendjét szeretné kiegészíteni

-          Sportolóknak, megnövekedett C-vitamin igény esetén

-          Kismamáknak vitaminkiegészítésre

-          Dohányzás estén

-          Szépségápolás támogatására

-          Vashiányos személyeknek

-          Nátha és megfázás kezelésének kiegészítésére

-          Egyéb gyulladásos betegségek kezelésének kiegészítésére

-          Betegséget követő felépülés időszakában

Nettó tömeg: 113,4 g (60 db)

Összetevők: L-aszkorbinsav, tömegnővelő szerek (hidroxipropil-metil-cellulóz, mikrokristályos cellulóz), színtelen bevonat [fényező anyagok (polivinil-alkohol, polietilén-glikol), talkum], csipkebogyó (Rosa canina L.) termés kivonat, fényező anyag (zsírsavak), csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói).

Adagolási javaslat: Napi 1 filmtabletta, bő folyadékkal lenyelve.

Adagok száma a termékben: 60

Hatóanyagok a napi adagban

1 filmtablettában

C-vitamin

1500 mg (1875%*)

Csipkebogyó (Rosa canina L.) kivonat

20 mg

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referencia érték.   

 Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 • A termék 6 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

OGYÉI ny.sz: 28450/2022

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!

Adatok
Vonalkód
5999565081539
Tulajdonságok
100%-ban növényi eredetű, Vegán
Származás
Magyarország
Bio élelmiszer
Igen
Cikkszám
ZCNT81539
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!