Natur Tanya® JUNIOR MULTIVITAMIN – Cukormentes, adalékanyagmentes, gyerek multivitamin 43,65g
Natur Tanya® JUNIOR MULTIVITAMIN – Cukormentes, adalékanyagmentes, gyerek multivitamin 43,65g
4 115 Ft

Natur Tanya® JUNIOR MULTIVITAMIN – Cukormentes, adalékanyagmentes, gyerek multivitamin 43,65g

Cukormentes, színezék- és tartósítószer nélküli gyermek multivitamin, amit rendkívül finom és természetes eper ízben élvezhetnek az óvodás- és kisiskoláskorú gyermekek. 3 éves kortól

Gyártó
Natur Tanya
Kiszerelés
43,65 g
Raktáron, hamarosan szállítjuk
4 115 Ft
A vásárlás után járó pontok: 165 Ft
vagy
Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

100%-ban magyar vállalkozás

100%-ban magyar vállalkozás

Többszáz környezetbarát termék, azonnal raktárról!

Többszáz környezetbarát termék, azonnal raktárról!

Részletek

A vízben oldódó formula 20 szerves tápanyaggal, köztük két világszabadalommal védett vitaminnal, fekete bodza kivonattal és céklaléporral járul hozzá a gyermekek napi vitamin és ásványi anyag szükségletéhez. Az adagolást a junior korosztály igényeinek megfelelően alakítottuk ki; 3-6 éves korig, illetve a 6-12 éves korosztály számára.
A Natur Tanya® JUNIOR MULTIVITAMIN független akkreditált labor által is bevizsgált gyermekvitamin, laktóz- és gluténmentes igazolással!

 • FÜGGETLEN AKKREDITÁLT LABOR ÁLTAL IS BEVIZSGÁLT GYERMEK MULTIVITAMIN ÓVODÁS ÉS ISKOLÁS GYERMEKEKNEK
 • CUKORMENTES, TARTÓSÍTÓSZER- ÉS SZÍNEZÉKMENTES
 • GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES IGAZOLÁSSAL
 • TERMÉSZETES EPER AROMA ÉS TERMÉSZETES ÉDESÍTÉS
 • FOGBARÁT FORMULA
 • TÁMOGATJA A SZERVEZET VÉDEKEZŐKÉPESSÉGÉT
 • HOZZÁJÁRUL AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉHEZ
 • ELŐSEGÍTI A KOGNITÍV KÉPESSÉGEK FEJLŐDÉSÉT
 • TÁMOGATJA A CSONTOK MEGFELELŐ NÖVEKEDÉSÉT ÉS FEJLŐDÉSÉT
 • AKÁR 30 ADAG

MINDEN EGÉSZSÉGES GYERMEK MÖGÖTT VAN EGY GONDOSKODÓ SZÜLŐ
A 3 és 12 év közötti gyermekek sokféle tápanyagot igényelnek, egészséges szellemi és fizikai fejlődésükhöz. Ezt természetesen kiegyensúlyozott vegyes táplálkozással tudjuk biztosítani számukra, az ajánlásoknak megfelelő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztással, minőségi szénhidrátokkal, fehérjékkel, zsírokkal, megfelelő folyadékbevitel és rendszeres fizikai aktivitás kíséretben.
A helyes táplálkozás a gyermekkorban nemcsak a normál növekedés, a csontozat, fogazat és a kognitív fejlődés támogatása szempontjából fontos, hanem az egészséges táplálkozási minták kialakítása miatt is, amelyek a felnőttkori krónikus betegségek kockázatának csökkenésével járnak együtt. Ilyenek az elhízás, a 2-es típusú cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a metabolikus szindróma és csontritkulás.
HA A GYERMEKEK TÁPANYAGBEVITELE NEM MEGFELELŐ AZ RONTHATJA A GYERMEKEK NÖVEKEDÉSÉT ÉS FEJLŐDÉSÉT. EZ KÜLÖNÖSEN AKKOR FORDUL ELŐ, HA A GYERMEK:
- nem túl jó étvágyú vagy válogatós
- sok finomított szénhidrátot és üdítőt fogyaszt
- magasabb fizikai vagy szellemi aktivitású
- hirtelen nagyot nőtt
- magasabb a testsúlya
- korlátozó diétára kényszerült
- krónikus betegséggel él
„A gyermek, olyan, mint egy pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze őket? Mindegyik más. Mindegyik különleges. Mindegyik gyönyörű.” /Ismeretlen szerző/
MULTIVITAMIN INNOVÁCIÓ A FELNÖVEKVŐ GENERÁCIÓNAK FEJLESZTVE!
A Natur Tanya® JUNIOR MULTIVITAMIN fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy gyermek multivitaminunk gondosan válogatott összetevőkkel kerüljön formulázásra, így a természetesség jegyében…
TARTALMAZ:
- természetes eper ízű aromát,
- természetes eredetű, sztéviából származó szteviol-glikozidokat
- természetes Bacillus subtilis natto fermentációjából K2-vitamint
- természetes növényi összetevőket (céklalépor, fekete bodza kivonat)
NEM TARTALMAZ:
-  mesterséges színezéket
-  mesterséges tartósítószert
-  mesterséges édesítőszert és
-  mesterséges aromát
A Natur Tanya® JUNIOR MULTIVITAMIN a rágótabletta és a gumivitamin formákkal ellentétben nem tapad meg a fogakon, alkalmazása a gyermekek mindennapi folyadékbevitelét is támogatja. A fogyasztásra kész ital rózsaszín színét a hozzáadott céklalépornak köszönheti.
KIKNEK ÉS MIKOR AJÁNLJUK A NATUR TANYA® JUNIOR MULTIVITAMIN TERMÉKET?
- 3 éves kor feletti junior korosztálynak, nemtől függetlenül
- a gyermekek vitamin-, és ásványi anyag bevitelének kiegészítésére, mindezt finom eper ízben
- az immunitás támogatására óvodai és iskolai közösségekben
- kognitív képességek fejlődésének elősegítésére
- a csontok megfelelő növekedéséhez és fejlődéséhez
- azoknak, akik olyan gyermekeknek szánt készítményt keresnek, ami laborvizsgálattal igazoltan cukormentes! 
- betegség utáni lábadozást követően
- azoknak, akik hosszú távon is biztonságos gyerekvitamint szeretnének
- kiegyensúlyozatlan, egyoldalú táplálkozás esetén
- azoknak, akik 1 termékben keresnek multivitamint és multimerália készítményt
- cukorbetegek is fogyaszthatják
A fekete bodza kivonat támogatja a szervezet védekezőképességét és az immunrendszer működését.
A szerves vas elősegíti a gyermekek kognitív képességének fejlődését.
A gyermekek csontjainak megfelelő növekedéséhez és fejlődéséhez szükség van kalciumra és D-vitaminra (a Natur Tanya® Junior Multivitamin kalcium és D-vitamin forrás).
A riboflavin, szelén és a cink antioxidáns hatásuk révén, hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

 • A jól feszívódó szerves tápanyagok közül a szerves szelénnek bizonyítottan jobb a felszívódása, a szervetlen szelén formákkal (nátrium-szelenit, nátrium-szelenát) összehasonlítva,
 • A cink-glükonátból származó szerves cink jobb hasznosulással rendelkezik, mint a szervetlen cink (cink-oxid) vegyületek.
 • A Quatrefolic® egy világszabdalommal (US szabadalomszám 7,947,662) védett folát forma, amelyet a szervezetünk további biológiai átalakítás nélkül tud felhasználni. 
 • Az általunk használt vitaMK7® K2-vitamin (US szabadalomszám 7,718,407) pedig, természetes, Bacillus subtilis natto által fermentált, menakinon-7 forma, >99% all-transz K-vitamin tartalommal.

IMMUNRENDSZER ÉS TÁPLÁLKOZÁS
Immunrendszerünk 70%-a a belekben található, ezért a bélflóra egyensúlyát, és a táplálkozás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni amikor a kórokozók elleni védekezésről beszélünk.
Szülőként feladatunk a gyermekeink fejlődését szolgáló sokszínű táplálkozás biztosítása, mely a bél mikrobiomot is táplálja. Sok gyermek azonban válogatós és nem fogyaszt elegendő rostban gazdag zöldséget, élőflórás tejtermékeket, vagy fermentálással előállított élelmiszereket. Gyermekvitaminunkban a fekete bodza kivonat és céklalépor szintén hozzájárulnak a bélflóra egyensúlyához.
Szervezetünk vitaminokkal és ásványi anyagokkal való ellátása másik alappillére az immunrendszerünk egyensúlyának fenntartására, melynek elsődleges módja az egészséges és vegyes táplálkozás.
Figyeljünk rá, hogy az őszi-téli hónapokban is kerüljön naponta legalább 4-5 adag zöldség és gyümölcs a tányérunkra, lehetőleg nyers formában. Ugyanakkor a tápanyag ellátottág csökken feldolgozott és finomított élelmiszerek fogyasztásának hatására, illetve azokban a növényekben melyeknek termesztésére szolgáló talaja alacsony tápanyagtartalmú.  

MILYEN VITAMINOKRA ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOKRA VAN SZÜKSÉGE EGY FEJLŐDÉSBEN LÉVŐ SZERVEZETNEK?
Gyermekünk szervezete is ugyanazokat a tápanyagokat igényli, mint a felnőtteké, csak eltérő mennyiségben, és mint minden korosztályban itt is fontos a kiegyensúlyozott és változatos étrend.
A fejlődésben lévő szervezet számára elsősorban a csontok és agy fejlődését elősegítő vitaminok, illetve ásványi anyagok kerülnek előtérbe.
A GYERMEKEK CSONTNÖVEKEDÉSÉT ÉS FEJLŐDÉSÉT TÁMOGATÓ TÁPANYAGOK 
Szervezetünkben lévő kalcium 99%-a csontjainkban található. A csontjainkat lebontó és felépítő folyamatok 20-25 éves korunkig vannak egyensúlyban, eddig a korig kell kialakuljon az egyén optimális csonttömege, mert ez után a kor után több kalcium már nem épül be a csontokba, és már a csonttömeg megtartása a cél.
A megfelelő kalcium bevitelen kívül ebben a D-vitamin is fontos tényező, mert fokozza a kalcium felszívódás hatékonyságát a belekből, segíti annak csontokba való beépülését, és gátolja a szervezetből való kiürülését. A gyermekek csontjainak megfelelő növekedéséhez és fejlődéséhez K-vitaminra is szükség van, melynek a csontsűrűség növelésében van szerepe, ezáltal javítja a csontok állapotát.
A cink rengeteg enzim folyamatban vesz részt a szervezetben, segíti a tápanyagok feldolgozását, ami által hozzájárul a szövetek növekedéséhez. A vas feladata az oxigén szállítása a sejtek felé, amely szintén támogatja a fejlődésben lévő szervezet növekedését.
A GYERMEKEK KONCENTRÁLÁSÁT ÉS TANULÁSÁT TÁMOGATÓ TÁPANYAGOK
Rohanó világunkban a gyermekeket rengeteg inger éri, ezért sosem volt még ilyen nehéz a hosszabb ideig tartó koncentráció és tanulás. Annak érdekében, hogy gyermekünk oda tudjon figyelni foglalkozásokon és tanórákon fontos, hogy ne maradjon el a tápláló reggeli. 
A szellemi teljesítőképeséghez nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű szénhidrát bevitele. A fehérjék az agy szerkezetének felépítésében vesznek részt. A neurotranszmitterek, melyek információt továbbítanak az agy más részeire szintén fehérjékből épülnek fel. A zsírok segítik a kapcsolat kiépítését a neuronok és az idegrendszer között, és védik az agysejteket a károsodástól.
A B-vitaminok, a vas és a folát elősegítik a szellemi fejlődést, koncentrációt, és tanulási képességet.
A vas fő feladata az oxigén szállítása a tüdőből szerveink felé, ezért növekedéshez, és a tanuláshoz is elengedhetetlen ásványi anyag. Termékünkben található vas segíti a gyermekek kognitív képességeinek fejlődését.
AZ ÓVODAI ÉS ISKOLAI GYERMEKFERTŐZÉSEK A SZÜLŐKET IS TERHELI A MUNKAHELYI KIESÉSEK MIATT
A szeptember az óvoda és iskolakezdés időszaka, amire nem csak a tankönyvek és az iskolatáska beszerzésével kell készülni. Az immunrendszert is fel kell vértezni a közösségbejárás velejárói, a légutakat és emésztőrendszert érintő fertőző betegségek ellen.
Immunitásunk kialakulását két nagy részre bonthatjuk. Az egyik a velünk született immunitás, ami még a magzati korban alakul ki. Másik része a szerzett immunitás, amelyhez természetes és mesterséges úton is hozzájuthatunk.
Mesterséges immunitást főleg védőoltások segítségével szerezhetünk a különböző betegségekkel szemben, természetes immunitást pedig úgy szerzünk egy adott kórokozóval szemben, ha átesünk egy betegségen, és később szervezetünk memóriasejtjei segítségével „emlékszik”, hogy kell legyőzni az adott kórokozót, így az már egy felkészült immunrendszerrel találkozik, a betegség újbóli lefolyása enyhe, vagy tünetmentes lesz.
A közösségbe járó gyerekeknél gyakori, hogy szinte havonta elkapnak valamilyen betegséget, mert rengeteg kórokozóval ekkor találkozik a szervezetük először. Egészséges életmóddal és táplálkozással, az alapvető vitaminok és ásványi anyagok bevitelével tudjuk támogatni a fejlődő szervezetet, így enyhébb lefolyással szerezhetik meg természetes immunitásukat bizonyos fertőzésekkel szemben.
TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS
ÓVJUK CSEMETÉINK EGÉSZSÉGÉT ÉS ÜLTESS VELÜNK EGY FACSEMETÉT!
A gyermekek környezettudatosságra való nevelése során számos fontos értékátadás történik. A felnövekvő generációban végbemenő szemléletformálás biztosítéka a hosszútávon élhetőbb környezetre itt a földön.
A Natur Tanya® szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy minden földi élet alapja, a biodiverzitás. Biodiverzitás határozza meg az emberek, az állatok és bolygónk egészségét és élethosszát is.
Az erdők főszereplők az éghajlat szabályozásában, az üvegház hatású gázok és a hőmérséklet csökkentésében, a szén és a víz körforgásának folyamatában. A klímavédelem sikere, az erdők biodiverzitásától függ. Ennek érdekében sok-sok faültetésre, és az egybefüggő, nagy és öreg őshonos erdők megvédésére van szükség.
Így miközben óvjuk csemetéink egészségét, minden egyes doboz Natur Tanya® Junior multivitamin árából facsemetéket is ültetünk.
Ültessünk minél több fát és védjük őshonos erdőinket!
Élj a természettel!
Nettó tömeg: 43,65 g (akár 30 adag)
Összetevők: kalcium citromsavval alkotott sói (trikalcium-citrát), természetes eper aroma, L-aszkorbinsav, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), céklalépor készítmény, cink-glükonát, fekete bodza (Sambucus nigra L.) gyümölcs kivonat 4:1 készítmény, vas(II)-L-pidolát, édesítőszer (sztéviából származó szteviol-glikozidok), DL-alfa-tokoferil-acetát készítmény, nikotinamid, kolekalciferol készítmény, L-szelenometionin készítmény, kalcium-D-pantotenát, retinil-acetát készítmény, riboflavin-5’-foszfát nátriumsója, menakinon-7 készítmény, tiamin-mononitrát, fillokinon készítmény, (6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin só, cianokobalamin készítmény, D-biotin. 
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!
Adagolási javaslat: Gyermekeknek 3-6 éves korig, napi 1,455 g (2 púpozott mérőkanálnak megfelelő mennyiség), 6-12 éves korig, napi 2,91 g (4 púpozott mérőkanálnak megfelelő mennyiség), a nap bármely szakában, 1 dl, illetve 2 dl vízzel elfogyasztva.
Adagok száma a termékben: 15-30        
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. 

Hatóanyagok a napi adagban

1,455 g-ban (2 púpozott mérőkanálban)

2,91 g-ban (4 púpozott mérőkanálban)

A-vitamin (Quali®-A) 

300 μg (1000 NE**)(37,5%*)

600 μg (2000 NE**)(75%*)

D3-vitamin (Quali®-D) 

15 µg (300%*)(600 NE**)

30 µg (600%*)(1200 NE**)

E-vitamin (Quali®-E) 

6 mg (50%*)

12 mg (100%*)

K-vitamin mátrix (K1-vitaminból és vitaMK7 természetes, fermentált K2-vitaminból)

37,5 µg (18,75%*)

75 µg (100%*)

C-vitamin 

80 mg (100%*)

160 mg (200%*)

B1-vitamin (tiamin) (Quali®-B)

0,55 mg (50%*)

1,1 mg (100%*)

B2-vitamin (riboflavin) (Quali®-B)

0,7 mg (50%*)

1,4 mg (100%*)

B3-vitamin (niacin) (Quali®-B)

8 mg (50%*)

16 mg (100%*)

B6-vitamin (piridoxin) (Quali®-B)

0,7 mg (50%*)

1,4 mg (100%*)

Folát (Quatrefolic® bioaktív (6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin sóból)

100 µg (50%*)

200 µg (100%*)

B12-vitamin (kobalamin) (Quali®-B)

1,25 µg (50%*)

2,5 µg (100%*)

B7-vitamin (biotin) (Quali®-Biotin)

25 µg (50%*)

50 µg (100%*)

B5-vitamin (pantoténsav) (Quali®-B)

3 mg (50%*)

6 mg (100%*)

Szerves kalcium (trikalcium-citrátból)

120 mg (15%*)

240 mg (30%*)

Szerves vas (vas-pidolátból)

7 mg (50%*)

14 mg (100%*)

Szerves cink (cink-glükonátból)

5 mg (50%*)

10 mg (50%*)

Szerves szelén [L-szelenometioninból (Selenium SeLECT®)]

27,5 µg (50%*)

55 µg (100%*)

Fekete bodza gyümölcs kivonat

30 mg

60 mg

Céklalépor

60 mg

120 mg

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. **NE: Nemzetközi Egység.
Átlagos tápérték 100 g termékben/ 1,455 g-ban (2 púpozott mérőkanálban): Energia: 1123 kJ (267 kcal)/16 kJ (4 kcal); zsír: 1,8 g/< 0,5 g, amelyből telített zsírsavak: 1,5 g/< 0,1 g; szénhidrát: 51 g/0,7 g, amelyből cukrok: 1,7 g/< 0,5 g; rost: 16 g/< 0.5 g, fehérje: 3,6 g/< 0,5 g; : 0,02 g/0 g.
Cukormentes: < 0,5 g/100 ml fogyasztásra kész italban.
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.
A termék hosszú távú alkalmazása is biztonságos. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.

Adatok
Íz
Eper
Származás
Magyarország
Bio élelmiszer
Igen
Cikkszám
ZCNT81966
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!