A megnövekedett rendelések miatt a kiszállítás várhatóan 5-7 napot vesz igénybe. Köszönjük türelmed és bizalmad!
Natur Tanya® GOOD DAY! Kollagén por frissítő áfonya ízben - 237g
Natur Tanya® GOOD DAY! Kollagén por frissítő áfonya ízben - 237g
6 840 Ft

Natur Tanya® GOOD DAY! Kollagén por frissítő áfonya ízben - 237g

FRISSÍTŐ ÁFONYÁS ÍZŰ KOLLAGÉN, AMI EGYSZERRE GONDOSKODIK A MEGFELELŐ KOLLAGÉNBEVITELRŐL, 2 FÉLE TERMÉSZETES FORRÁSBÓL ÉS FRISSÍT FEL AKKOR, AMIKOR A LEGNAGYOBB SZÜKSÉG VAN RÁ, A DÉLUTÁNI ÓRÁKBAN.
TERMÉKÜNK TUDATOSAN TERVEZETT KOLLAGÉN MÁTRIX, MEGFELELŐ ARÁNYÚ HAL ÉS MARHA KOLLAGÉN PEPTIDEKKEL, BIOTINNAL, C-VITAMINNAL ÉS A CINK-BISZGLICINÁTTAL KIEGÉSZÜLVE, HOGY TÁMOGASSA AZ (ÍZÜLETI) PORCOK ÉS CSONTOZAT, VALAMINT A HAJ ÉS A BŐR, ILLETVE A KÖRMÖK EGÉSZSÉGES ÁLLAPOTÁNAK FENNTARTÁSÁT.

Gyártó
Natur Tanya
Kiszerelés
237 g
Rendelhető, hosszabb szállítási idő
6 840 Ft
A vásárlás után járó pontok: 274 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
2+  db
-3 %
6 635 Ft/db
3+  db
-5 %
6 498 Ft/db
vagy
Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

100%-ban magyar vállalkozás

100%-ban magyar vállalkozás

Többszáz környezetbarát termék, azonnal raktárról!

Többszáz környezetbarát termék, azonnal raktárról!

Részletek

MAGAS MINŐSÉGŰ, NEM CSOMOSODÓ, NEM GÉLKÉPZŐ KOLLAGÉN
• 
NAGYON FINOM FRISSÍTŐ ÁFONYA ÍZVILÁGGAL, MINDENFÉLE MELLÉKÍZ NÉLKÜL
• HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL, TERMÉSZETES EREDETŰ SZTÉVIÁVAL ÉS NEOHESZPERIDINNEL ÉDESÍTVE
• MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZER ÉS SZÍNEZÉK NÉLKÜL
• 9000 MG HAL ÉS MARHA KOLLAGÉN PEPTIDEK ADAGONKÉNT
• BIOTINNAL, C-VITAMINNAL ÉS CINK-BISZGLICINÁTTAL
• 20 ADAG, ADAGOLÁST KÖNNYÍTŐ MÉRŐKANÁLLAL KIEGÉSZÍTVE
• TÁMOGATJA A PORCOK ÉS CSONTOZAT ÉS A HAJ, BŐR, KÖRÖM EGÉSZSÉGÉT
• FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
• CÉKLALÉPORRAL DÚSÍTVA
• KIVÁLÓ FEHÉRJEFORRÁS
• 10 ÉVES KORTÓL

NATUR TANYA TIPP:
KAPJ LENDÜLETRE A DÉLUTÁNI ÓRÁKBAN FRISSÍTŐ/HŰSÍTŐ ÁFONYÁS KOLLAGÉNÜNKKEL. A NATUR TANYA® GOOD DAY! KOLLAGÉN NAGYON FINOM ÍZŰ KOLLAGÉN ITAL, AMIHEZ ÍZLÉS SZERINT APRÓ BOGYÓS (LIOFILIZÁLT) GYÜMÖLCSÖK IS ADHATÓK.

TUDATOSAN TERVEZETT KOLLAGÉN MÁTRIX
KOLLAGÉN TERMÉKÜNK FORMULÁZÁSAKOR A BIOLÓGIAI HOZZÁFÉRHETŐSÉG NÖVELÉSE ÉRDEKÉBEN FIGYELEMBE VETTÜK A KÜLÖNBÖZŐ KOLLAGÉN FORRÁSOK LEHETŐSÉGEIT.
EZEK A KOLLAGÉNFORRÁSOK KÜLÖNBÖZNEK EGYMÁSTÓL MOLEKULA TÖMEGBEN (DALTON MÉRET, AMI JELENTŐSEN BEFOLYÁSOLJA A BIOHASZNOSULÁST) ÉS AMINOSAV PROFILBAN, MELY ENNEK A FEHÉRJÉNEK A SZERVES JELLEMZŐJE ÉS MEGHATÁROZZA BIOAKTÍV TULAJDONSÁGAIT. ENNEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL MEGFELELŐ ARÁNYÚ HALKOLLAGÉN ÉS MARHAKOLLAGÉN PEPTIDEK LETTEK KOLLAGÉN MÁTRIX TERMÉKÜNK ALKOTÓI.
Minden peptidnek és fehérjének hidrolizálódnia kell a bélben, azért, hogy lehetővé váljon felszívódásuk a véráramba és disztribúciójuk a szervezetben. Ez a folyamat már a gyomor savas közegében is megkezdődik, ami folytatódik a belekben levő, a kollagén peptideket kisebb molekulasúlyú fragmentumokká bontó specifikus enzimek (tripszin, kimotripszin, elasztáz, karboxipeptidáz) által is.
Több tanulmány is arról számolt be, hogy a kollagén peptidek nemcsak aminosav formájában, hanem dipeptidként (2 aminosav alkotja) is kimutathatók a vérben, amelyek később eljutnak a célszervekhez/szövetekhez.
TERMÉKÜNKBEN LEVŐ HALKOLLAGÉN ÁTLAGOS DALTON MÉRETE 2000 DA, AMELYET MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ ÉS MINŐSÉGŰ MARHA KOLLAGÉN EGÉSZÍT KI, AMIT A GLICIN (GLY), HIDROXIPROLIN (HYP), PROLIN (PRO) ÉS ALANIN (ALA) MAGAS SZINTJE JELLEMEZ, BIOTINNAL, C-VITAMINNAL ÉS A CINK-BISZGLICINÁTTAL DÚSÍTVA. 

MIÉRT 9000MG KOLLAGÉNÜNK NAPI ADAGJA? 
Tekintettel arra, hogy a halkollagén biohasznosulása magasabb más kollagénnel összehasonlítva, ezért kisebb dózisban is egyaránt hatékony. A 2019-es klinikai kutatásokat áttekintő tanulmány megállapította, hogy már napi 2,5-9 gramm hidrolizált kollagén peptid bevitele biztonságos és hatékony. Mindemelett a probléma fokának függvényében ez a napi adag duplázható és ilyen esetekben javasoljuk, hogy kezd a reggelt a NATUR TANYA-GOOD MORNING! KOLLAGÉNNEL, AMI TÖKÉLETES REGGELI INDÍTÓ ITAL KÁVÉ HELYETT, NAGYON FINOM CAPPUCCINO ÍZZEL. 

KOLLAGÉN ÉS A GLICIN-PROLIN-HIDROXIPROLIN AMINOSAVAK
A KOLLAGÉNEK ELTÉRŐEK AZ α-LÁNC ÖSSZETÉTELÜK SZERINT A GLY–X–Y AMINOSAV ISMÉTLŐDÉSEKTŐL ÉS ANNAK HOSSZÁTÓL (MEGSZAKÍTÁSOKKAL ÉS ANÉLKÜL), VALAMINT ATTÓL FÜGGŐEN, HOGY AZ X ÉS Y POZÍCIÓKBAN MILYEN A PROLIN ÉS A HIDROXIPROLIN ELŐFORDULÁSA.
A különböző forrásokból származó kollagének Dalton mérete (Da) igencsak eltérő. A Dalton méret (molekulatömeg) jelentősen befolyásolja a biohasznosulást.
Jellemzően a halból származó kollagénnek alacsonyabb a Dalton mérete más egyéb forrásokkal összehasonlítva.  Általánosságban elmondható, hogy minél kisebb egy kollagén összetevő Dalton mérete, annál jobban hasznosul. A halkollagénnek nemcsak, hogy kicsi a molekulatömege, de egyedi aminosav összetétele is van. Termékünkben levő halkollagén átlagos Dalton mérete 2000 Da, amelyet megfelelő mennyiségű és minőségű marha kollagénnel egészít ki.
TERMÉKEINK FEJLESZTÉSE SORÁN KIEMELT FIGYELMET FORDÍTUNK, HOGY MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ ALAPANYAGOKKAL DOLGOZZUNK. Habár rendszerint a sertés kollagén a legolcsóbb formája a kollagéneknek, termékünket ebből az okból kifolyólag sem dúsítottuk ezzel a fajta kollagénnel. Ha olyan összetevőkről beszélünk, mint a sertés kollagén a minőség, a biztonság és a nyomon követhetőség fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni (például nem minden sertés alapanyag származik az Európai Unió által bejegyzett létesítményből, megfelelve a szigorú élelmiszerbiztonsági követelményeknek).

LABORBAN BEVIZSGÁLT EGYEDI AMINOSAV TARTALOM!
Amennyiben megbízható, megfelelő minőségű kollagén alapanyagot választunk, elsődleges szempont, hogy deklarált aminosavprofillal (és egyben tápértékkel) rendelkezzen. Ezért ha natúr terméket fejleszt valaki, amely egy 1 összetevős termék, az aminosavprofil bármikor nyilvánosságra hozható a tápérték adatokkal együtt.

MI TÖRTÉNIK A GYAKORLATBAN, HA ÍZESÍTETT KOLLAGÉN AMINOSAVPROFILJÁT SZERETNÉNK MEGJELENÍTENI?
A fentiekből kiderült, hogy mind a tápérték-adatok, és mind a tipikus aminosavprofil a rendelkezésre álló termékdokumentáció alapján nyilvánoságra hozható. Abban az esetben, ha a kollagén alapanyaghoz más összetevők kerülnek, az önmagában a kollagén alapanyagra vonatkozó aminosav profil nem tüntethető fel akár a csomagoláson akár a weboldalon, hiszen ezeknek az adatoknak a végtermékre kell, hogy vonatkozzanak. Ha 1 összetevős a kollagéntermékünk az alapanyag, egyben a végterméknek felel meg. Ízesített termék esetében ez viszont már nem igaz.
Emiatt az ízesített (és egyben a többösszetevős) kollagén termékek esetében, a 100 g fehérjére feltüntetett aminosavprofil lételemét veszti, hiszen az csak a KOLLAGÉN ALAPANYAG AMINOSAVPROFILJÁRA VONATKOZIK.
Az egyetlen lehetőség a több összetevős termékek aminosav-profiljának a feltüntetésére, ha laborvizsgálattal igazolva, 100 g végtermékre (amely magában foglalja az összes többi egyéb összetevőt is, édesítőszert, vitaminokat, ásványi anyagokat, aromát stb.) adjuk meg a tipikus aminosav profilt.
Sajnálatos módon hazánkban nem igazán van lehetőség ilyen jellegű vizsgálatra, ezt a speciális mérést (akkreditált státusszal) csak külföldön tudják elvégezni, ezért körülményesebb ilyen nehézségek árán hozzájutni a termék aminosav profiljához.
SOK ESETBEN EGYSZERŰBB INKÁBB A KOLLAGÉN ALAPANYAG AMINOSAV PROFILJÁT MEGADNI, AMELY TERMÉSZETESEN EGY NAGYOBB MENNYISÉGET IS MUTAT A FOGYASZTÓ SZÁMÁRA, DE MEGTÉVESZTŐ IS LEHET, MERT NEM VALÓS ADATOKAT MUTAT.

MI A KAPCSOLAT A KOLLAGÉN ÉS A HIALURONSAV KÖZÖTT?
A kollagén és hialuronsav abban megegyeznek egymással, hogy természetes formában megtalálhatóak például a bőrben és az ízületekben, ahol egymást kiegészítve vesznek részt a biokémiai folyamatokban.
A kollagén egy fehérje ellentétben, a hialuronsav non-proteinogén (nem fehérje építő) nagyobb molekulatömegű poliszacharid, amit más gyártástechnologiával is állítanak elő. Hialuronsav termékünk élesztő fermentációval készült, amely adagonként 100 mg hialuronsavat tartalmaz nátrium-hialuronát formában, mely rendkívül nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik, saját tömegének akár az 1000-szeresét is képes víz formájában megkötni. Más típusú proteoglikán molekulákkal a kötőszövet sejtközötti állományát stabilizálja.
A szervezet kollagén tartalma csökken az életkor előrehaladtával!
Az emberi szervezet kollagénvesztése 18-29 éves korban kezdődik, 80 év körül pedig a szervezet kollagéntermelése összességében 75%-kal csökkenhet a fiatal felnőttekéhez képest. Más tényezők is hozzájárulnak ehhez, mint például a szervezetben lévő szabad gyökök, a nem megfelelő étrend, a dohányzás, az alkoholizmus és egyéb betegségek.
EGYES TANULMÁNYOK KIMUTATTÁK, HOGY AZ ÉLETKORRAL JÁRÓ KOLLAGÉNSZINTÉZIS HANYATLÁSA VISSZAFORDÍTHATÓ A KOLLAGÉN PEPTIDEK SZÁJON ÁT TÖRTÉNŐ ADÁSA/SZUPPLEMENTÁCIÓJA SORÁN. 
Hogyan készítsd el a frissítő áfonya ízű kollagén italod?

 • A délutáni órákban vedd elő a kedvenc koktélos/long drink poharad, majd önts bele kb. 2-3 dl hideg vizet, tejet vagy növényi tejet.
 • Adj hozzá egy csapott mérőkanálnyi port a NATUR TANYA® GOOD DAY! KOLLAGÉN termékből!
 • Keverd el egy kanállal addig, amíg a por teljesen fel nem oldódik az italban.
 • Ízlés szerint liofilizált gyümölcsdarabokkal is ízesítheted/díszítheted
 • Ha készen van a frissítő kollagén italod, fogyaszd egészséggel, és élvezd annak hatásait!
 • Oszd meg tapasztalatod másokkal!

KOLLAGÉN MÁTRIX, GONDOSAN VÁLOGATOTT ÖSSZETEVŐKKEL DÚSÍTVA!
A 2 féle forrásból származó kollagén peptidek, kiváló fehérjeforrásként is funkcionálnak. A fehérje hozzájárul a normál csontozat és izomtömeg fenntartásához.
A TERMÉKÜNKBEN MEGTALÁLHATÓ SZERVES CINK-BISZGLICINÁT JOBB BIOHASZNOSULÁSSAL RENDELKEZIK A SZERVES CINK SÓVAL (CINK-GLÜKONÁTTAL) ÖSSZEHASONLÍTVA, EGÉSZSÉGES EMBEREKEN VIZSGÁLVA (143,4%-KAL NAGYOBB BIOHASZNOSULÁS)
A cink fontos kofaktor a csontmátrix különböző összetevőinek szintézisével foglalkozó enzimekben és rendkívül fontos szerepet játszik a csontlerakódás és -reszorpció szabályozásában. A cink továbbá strukturális szerepet játszik a csontmátrixban. A csont hidroxiapatit kristályokból áll, mely cink-fluorid komplexet tartalmaz. A cink elősegíti a csontok mineralizációját is, mivel az alkalikus foszfatáz enzim kofaktora; egyes tanulmányok kimutatták, hogy a szérum cinkkoncentráció csökkenhet, vagy a cink kiürülése nagyobb lehet csontbetegségek esetén (pl. csontritkulás, csökkent csontsűrűség). 
A KOLLAGÉN PEPTIDEKET BIOTINNAL IS DÚSÍTOTTUK, AMI MINŐSÉGI ALAPANYAGBÓL ÉS FENNTARTHATÓ, NYOMON KÖVETHETŐ, MEGBÍZHATÓ GYÁRTÁSBÓL SZÁRMAZÓ B7-VITAMIN.
A C-VITAMIN HOZZÁJÁRUL A NORMÁL KOLLAGÉNKÉPZŐDÉSHEZ, ÉS EZEN KERESZTÜL A BŐR, AZ (ÍZÜLETI) PORCOK ÉS CSONTOZAT EGÉSZSÉGES ÁLLAPOTÁNAK FENNTARTÁSÁHOZ. A normál kollagénképződés szükséges a szervezet számos szövetének normál szerkezetéhez, ideértve a csontokat, a porcokat, az ínyt, a bőrt, az ínakat és az ereket.
KIKNEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA® GOOD DAY! KOLLAGÉN TERMÉKET?

 • nőknek és férfiaknak egyaránt
 • 30 éves kor felett különösen, a csökkent kollagén szintézis miatt
 • azoknak, akik kollagén szükségletüket, egy kiváló reggeli cappuccinos ízű meleg ital formájában szeretnék pótolni
 • azoknak, akik a nehezen nyelhető tablettás/kapszulás termékek helyett italpor formát keresnek
 • mindenkinek a haj, bőr és körmök egészségének fenntartásához
 • a csontok és izmok egészségéhez

Nettó tömeg: 237 g (20 adag)
Összetevők: KOLLAGÉN MÁTRIX [kollagén peptidek (hidrolizált marha és halkollagénből)], savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aromák, L-aszkorbinsav, céklalépor készítmény (céklalépor, kalcium-sztearát), édesítőszerek (sztéviából származó szteviol-glikozidok, neoheszperidin DC), szerves cink (cink-biszglicinát), nátrium-klorid (só), színezék (növényi szén), B7-vitamin (D-biotin).
Adagolási javaslat: Napi 11,6 g por (1 csapott mérőkanálnak megfelelő mennyiség), a délutáni órákban, kb. 2-3 dl, lehetőleg hideg vízzel elfogyasztva.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Adagok száma a termékben: 20

Hatóanyagok a napi adagban

1 csapott mérőkanálban (11,6 g-ban)

KOLLAGÉN MÁTRIX

Kollagén peptidek (marha és hal kollagénból)

 

9000 mg

Céklalépor

146,6 mg

C-vitamin

200 mg (250%*)

Biotin (Quali®-Biotin)

50 µg (100%*)

Szerves cink (cink-biszglicinátból)

10 mg (100%*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
**RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)
4Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz

Átlagos tápérték

100 g termékben

Energia

1679 kJ/395 kcal (RI%**: 19,75%)

Zsír

 amelyből telített zsírsavak

0,1 g (RI%**: 0,5%)

Szénhidrát

   amelyből cukrok

1,3 g (RI%**: 0,5%)

1,3 g (RI%**: 1,44%)

Fehérje

91 g (RI%**: 182%)

0,53 g (RI%**: 8,83%)

 

Adatok
Vonalkód
5999565081935
Tulajdonságok
100% Természetes összetevők
Íz
Áfonya
Származás
Magyarország
Bio élelmiszer
Igen
Cikkszám
ZCNT81935
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!