15% kedvezmény emésztést segítő mate teákra!

2024.05.31.
Vége
0
nap
:
0
óra
:
0
perc
:
0
mp
Natur Tanya® Cink-biszglicinát - Kizárólag 100%-ban cink-biszglicinátból származó, magas biohasznosulású szerves cink 60db
Natur Tanya® Cink-biszglicinát - Kizárólag 100%-ban cink-biszglicinátból származó, magas biohasznosulású szerves cink 60db
2 095 Ft

Natur Tanya® Cink-biszglicinát - Kizárólag 100%-ban cink-biszglicinátból származó, magas biohasznosulású szerves cink 60db

KIZÁRÓLAG 100%-BAN CINK-BISZGLICINÁTBÓL SZÁRMAZÓ, MAXIMÁLIS MENNYISÉGŰ AMINOSAV KELÁT FORMÁJÚ, JÓL HASZNOSULÓ SZERVES CINK. A CINK-BISZGLICINÁT 143,4%-KAL MAGASABB BIOHASZNOSULÁSSAL RENDELKEZIK A SZERVES CINK SÓVAL (CINK-GLÜKONÁTTAL) ÖSSZEHASONLÍTVA.

Gyártó
Natur Tanya
Kiszerelés
1 db (60 tabletta)
Raktáron, hamarosan szállítjuk
2 095 Ft
A vásárlás után járó pontok: 84 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
2+  db
-3 %
2 032 Ft/db
3+  db
-5 %
1 990 Ft/db
vagy
Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

100%-ban magyar vállalkozás

100%-ban magyar vállalkozás

Többszáz környezetbarát termék, azonnal raktárról!

Többszáz környezetbarát termék, azonnal raktárról!

Részletek
 • ESSZENCIÁLIS, ANTIOXIDÁNS ÁSVÁNYI ANYAG
 • SEGÍTI AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGÉT
 • HOZZÁJÁRUL A SEJTEK VÉDELMÉHEZ
 • TÁMOGATJA A TERMÉKENYSÉGET
 • A CINK AZ INZULIN HORMON AZ ÖSSZETEVŐJE
 • 143,4%-KAL MAGASABB BIOHASZNULÁS A GYAKRAN HASZNÁLT SZERVES CINK-GLÜKONÁTTAL ÖSSZEHASONLÍTVA
 • JÓL TOLERÁLHATÓ, NEM OKOZ GYOMOR-BÉLRENDSZERI PANASZOKAT
 • VEGÁN KÉSZÍTMÉNY, TITÁN-DIOXID MENTES FORMULA
 • LAKTÓZ ÉS GLUTÉNMENTES
 • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT
 • FÜGGETLEN LABORBAN BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ!
 • NAPONTA 1 FILMTABLETTA ELEGENDŐ
 • KÖNNYEN NYELHETŐ, 2 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG

A CINK-BISZGLICINÁT ÉS MÁS CINK-FORMÁK FELSZÍVÓDÁSA/BIOHASZNOSULÁSA
A cink aktív transzport útján, aminosavakhoz, kismolekulájú fehérjékhez kötődve, szívódik fel a vékonybél kezdeti és részben a középső szakaszán. A cink-biszglicinát 143,4%-kal nagyobb biohasznosulásra képes a cink-glükonáthoz képest. (forrás: Gandia, P., Bour, D., Maurette, J. M., Donazzolo, Y., Duchène, P., Béjot, M., & Houin, G. (2007). A bioavailability study comparing two oral formulations containing zinc (Zn bis-glycinate vs. Zn gluconate )
CINK BISZGLICINÁT > CINK GLÜKONÁT = CINK-CITRÁT > CINK-OXID
FONTOS MEGJEGYEZNI, HOGY A LEGGYAKRABBAN HASZNÁLT SZERVES CINK FORMÁK - A CINK-GLÜKONÁT ÉS CINK-CITRÁT FELSZÍVÓDÁSA MEGEGYEZIK, NINCS LÉNYEGES KÜLÖNBSÉG KÖZÖTTÜK. A SZERVETLEN CINK-OXID FELSZÍVÓDÁSA SZIGNIFIKÁNSAN ALACSONYABB, A SZERVES CINK-GLÜKONÁTTAL ÉS CITRÁTTAL ÖSSZEHASONLÍTVA.
TERMÉKÜNKBEN MEGTALÁLHATÓ CINK-BISZGLICINÁT VISZONT JOBB BIOHASZNOSULÁSSAL RENDELKEZIK A SZERVES CINK SÓVAL (CINK-GLÜKONÁTTAL) ÖSSZEHASONLÍTVA, EGÉSZSÉGES EMBEREKEN VIZSGÁLVA.

NÉGY DOLOGGAL IS MAGYARÁZHATÓ A CINK-BISZGLICINÁT FELSZÍVÓDÁSA
1. Először is, minden glicin molekula két funkciós csoportot tartalmaz (karboxil csoport, amino csoport), amelyek képesek kovalens és koordinált kovalens kötésekkel kötődni a cink ionhoz.
2. Másodszor a glicin a cinkionnal gyűrűszerkezetet tud létrehozni ezáltal energetikailag stabil szerkezetet jön létre
3. Alacsony molekulatömegének
4. Az 1:2 fém (cink)-ligand (glicin) arány korlátozza a fém felszívódását gátló étrendi inhibitorokkal való reakciót, és megakadályozza, hogy a fém részt vegyen az oxidációs reakciókban/folyamatokban.

A CINK-BISZGLICINÁT JELLEMZŐI

 • stabil cink forma
 • kivaló biohasznosulás
 • jól tolerálható
 • nem okoz gyomor-bélrendszerei panaszokat vízben jól oldódik    
 • a gyomor savas közegében is stabil
 • biztonságos, hosszú távon alkalmazható

A CINK FELSZÍVÓDÁSA A BEVITEL MENNYISÉGÉTŐL, AZ ALKALMAZOTT BEVITELI HATÓANYAGFORMÁTÓL ÉS MÁS ANYAGOK JELENLÉTÉTŐL FÜGG; A KALCIUM, ÉLELMI ROSTOK, ÉS A FITÁTOK BEFOLYÁSOLHATJÁK A FELSZÍVÓDÁSÁT ÉS A BIOHASZNOSULÁSÁT. 
Ez az oka annak, hogy a vegán életmódot követők gyakran cinkhiánnyal szembesülnek, hiszen ételük élelmi rostban gazdag, viszont így az állati eredetű (jobban hasznosuló) cinkforrástól mentes. Megfigyelték továbbá, hogy a gabonaféléken alapuló, úgynevezett makrobiotikus táplálkozás elégtelen cinkbevitellel járhat. Lázzal járó megbetegedések, fertőzések és várandósság csökkentheti a vérplazma cink koncentrációját.

TERMÉKÜNK FILMTABLETTÁNKÉNT 25 MG SZERVES KÖTÉSŰ CINKET TARTALMAZ CINK-BISZGLICINÁT FORMÁBAN, AMELYEK KIS MÉRETÜK MIATT KÖNNYEN NYELHETŐEK. A 25 MG SZERVES CINK, A NAPI AJÁNLOTT BEVITELI SZÜKSÉGLET 250%-ÁT TARTALMAZZA.
A SZERVES CINK HOZZÁJÁRUL:

 • a termékenyég és szaporodás fenntartásához
 • a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez (antioxidáns hatása révén)
 • az immunrendszer egészséges működéséhez
 • a normál szellemi működés fenntartásához és kognitív funkciókhoz
 • a normál látás fenntartásához
 • a vér normál tesztoszteronszintjének megtartásához
 • az egészséges csontok megtartásához
 • a haj-, bőr-, köröm egészséges állapotának fenntartásához
 • a normál DNS-szintézishez
 • valamint szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben
 • a cink részt vesz a normál sav–bázis egyensúly fenntartásában, a makrotápanyagok, a szénhidrátok és a zsírsavak egészséges anyagcseréjében

TUDTAD A CINKRŐL, HOGY…?
A CINK A SZERVEZET SZÁMÁRA NÉLKÜLÖZHETETLEN, ESSZENCIÁLIS, ANTIOXIDÁNS ÁSVÁNYI ANYAG, AMELY HOZZÁJÁRUL TERMÉKENYSÉG TÁMOGATÁSÁHOZ, A SEJTEK VÉDELMÉHEZ ÉS AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGÉHEZ, SZERVES FORMÁBAN.  

 • számos metalloenzim (fémiont tartalmazó enzim) alkotórésze, több száz enzimben megtalálták (>300), ezért számos biológiai funkcióval rendelkezik.
 • egy sor hormon receptor és fehérje kulcsfontosságú strukturális komponense, amik hozzájárulnak az egészséges, kiegyensúlyozott kedélyállapothoz és immunfunkcióhoz
 • a vércukorszint szabályozásában szerepet játszó inzulin hormonnak az összetevője
 • fontos szerepet játszik a genetikai örökítőanyag stabilizálásában, az emberi genom körülbelül 1%-a cinktartalmú fehérje, melyek fontos szerepet töltenek be a génexpresszió szabályozásában
 • lényeges szerepe van az egészséges egyedfejlődésben és az egészség fenntartásában
 • a szervezetünkben lévő cink mennyiségének 9%-a, a bőrben található, és szükséges a sebgyógyulás folyamatában, illetve a bőr szépségéhez és egészségéhez
 • stabilizálja a sejtszintű komponensek és membránok molekuláris struktúráját ezért közreműködik a sejtek és a szervezet integritásának fenntartásban
 • a cinktartalmú enzimek részt vesznek a szénhidrát-, zsír- és fehérjemetabolizmusban, valamint a nukleinsav szintézisben
 • a cinkbevitel különösen ajánlott rendszeres alkoholt fogyasztók körében, mert az alkohol csökkenti a cink bélben való felszívódását, és növeli a vizelettel történő cinkkiválasztást

HOL FORDUL ELŐ A CINK AZ EMBERI SZERVEZETBEN?
A SZERVEZET NEM TUD NAGY MENNYISÉGŰ CINKET RAKTÁROZNI, VISZONYLAG GYORSAN KIMERÜL A SZERVEZETBŐL.
Nagy mennyiségben megtalálható a szem szivárványhártyájában, ideghártyájában, a sejtek magjában, a csontokban, a prosztatában (dülmirigy), a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeiben (az inzulin cinkionokkal alkotott komplexként tárolódik), a májban, a hajban, a vörösvérsejtekben (egy enzim részeként).

MILYEN ÉLETTANI HATÁSAI VANNAK A CINKNEK?
FONTOS SZEREPET JÁTSZIK A DNS, AZ RNS, A FEHÉRJE, A SZÉNHIDRÁT ÉS A VITAMIN ANYAGCSERE SZABÁLYOZÁSÁBAN, NÉLKÜLÖZHETETLEN AZ IMMUNRENDSZER MŰKÖDÉSÉHEZ. PÉLDAKÉNT EMLÍTVE EGY CINK-FÜGGŐ ENZIM ELŐSEGÍTI A TÁPLÁLÉKBAN ELŐFORDULÓ FOLSAV FORMÁK (PTEROILPOLIGLUTAMÁTOK), SZABAD FOLSAVVÁ (PTEROILMONOGLUTAMINSAV) VALÓ ÁTALAKÍTÁSÁT, LEHETŐVÉ TÉVE AZ ÉLELEMISZERBEN ELŐFORDULÓ FOLÁTOK SZERVEZETBEN VALÓ HASZNOSÍTÁSÁT.
A cink részt vesz az antioxidáns védelemben is. Kapcsolódni tud a thiol csoportokhoz a fehérjékben, így azok kevésbé érzékenyek lesznek ezáltal az oxidációra. A redox-reaktív fémek eltávolításával, amilyen a vas és a réz a fehérjékben és a lipidekben, a cink csökkenti a hidroxil szabadgyökök fémek által indukált termelődését, így védi a makromolekulákat. A cink serkenti a metallothionein expresszióját és növeli a kataláz aktivitását: mindkettő semlegesíti a KÁROS reaktív oxigén szabadgyököket (ROS). A megnövekedett oxidatív stressz hatására a cink távozik a metallothioneinből, így az feltehetőleg felszabadul más fehérje számára. A cink antioxidáns enzimek kofaktora, mint amilyen a réz/cink-szuperoxid diszmutáz.
A cink fontos kofaktor a csontmátrix különböző összetevőinek szintézisével foglalkozó enzimekben és rendkívül fontos szerepet játszik a csontlerakódás és -reszorpció szabályozásában. A cink továbbá strukturális szerepet játszik a csontmátrixban. A csont hidroxiapatit kristályokból áll, mely cink-fluorid komplexet tartalmaz. A cink elősegíti a csontok mineralizációját is, mivel az alkalikus foszfatáz enzim kofaktora; egyes tanulmányok kimutatták, hogy a szérum cinkkoncentráció csökkenhet, vagy a cink kiürülése nagyobb lehet csontbetegségek esetén (pl. csontritkulás, csökkent csontsűrűség). A cink továbbá serkenti a sejtszintű fehérjeszintézist.
A cink kognitív funkciókra kifejtett hatása azzal bizonyítható, hogy a központi idegrendszerben a cink neuroszekréciós elem vagy kofaktor és nagy mennyiségben megtalálható bizonyos neuronok, az úgynevezett cinktartalmú neuronok (idegsejt) szinaptikus hólyagjaiban.
A cink szerepet játszik a nők és a férfiak szaporodásában is. A spermaképződés egy cinkfüggő folyamat és az ondó igen gazdag cinkben. A cinktartalmú transzkripciós faktorok egyik fontos fajtája a szteroid/pajzsmirigy receptorok családja, melyek a számos hormonális és metabolikus jelzésre történő biológiai válasz közvetítéséért felelősek. Az alacsony cinkbevitel együtt jár számos hormon (többek között a tesztoszteron) alacsony keringő koncentrációjával.

A CINK SAV-BÁZIS EGYENSÚLYBAN BETÖLTÖTT SZEREPE A KÖVETKEZŐKÉPPEN MAGYARÁZHATÓ (KICSIT TUDOMÁNYOS SZEMMEL)
A CINKNEK FONTOS STRUKTURÁLIS, SZABÁLYOZÓ ÉS KATALIZÁTOR SZEREPE VAN SZÁMOS ENZIM ESETÉBEN. A KARBOANHIDRÁZ EGY CINK METALLOENZIM, AHOL A CINK KÖZVETLENÜL RÉSZT VESZ A KATALITIKUS FOLYAMATBAN. A VÉR ÉS AZ EXTRACELLULÁRIS FOLYADÉK PH-JÁT A PUFFERRENDSZEREK JELENLÉTE SZABÁLYOZZA, MELYEK KIEGYENLÍTIK A VÁLTOZÁSOKAT, MELYEKET A SEJT ANYAGCSERE TÚLNYOMÓAN SAVAS JELLEGE, VAGY A SAVAK ÉTKEZÉSSEL TÖRTÉNŐ BEVITELE OKOZ.
A belső környezet állandóságának egyik fontos tényezője a vegyhatás (pH). A vegyhatás a hidrogén-ion koncentrációt jelenti. Savas vegyhatás esetén a hidrogén ion koncentráció magasabb. Valamely oldat vegyhatásának a stabilitását az ún. pufferendszerek tartják fennt. 
A legfőbb pufferrendszer bikarbonát alapú (HCO3-). A vérben az oxidatív metabolizmus legfontosabb mellékterméke a CO2, mely szén-anhidráz jelenlétében reagál a vízzel és szénsav képződik (H2CO3), mely viszonylag instabil és hajlamos szétválni H+-ra és HCO3-ra.
A vörösvérsejtek pufferkapcaitása abban rejlik, hogy a hemoglobin is képes a H+-t megkötni, ezáltal csökkentve a savasodást. Nem megfelelő cinkbevitel esetében kimutatták, hogy csökken a vörösvértestek karboanhidráz aktivitása.
Nettó tömeg: 30 g (60 db)
Összetevők: tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), szerves cink (cink-biszglicinát), fényezőanyag (zsírsavak), színtelen bevonat [tömegnövelő szerek (hidroxipropil-metil-cellulóz, hidroxipropil-cellulóz), nedvesítőszer (glicerin)].
Adagolási javaslat: Napi 1 filmtabletta, lehetőleg étkezés közben, bő folyadékkal lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Hatóanyag a napi adagban

1 filmtablettában

Szerves cink (cink-biszglicinátból)

25 mg (250%*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g
92,693 mg cink-biszglicinát, amely 25 mg aktív cinknek felel meg.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 • A termék 12 éves kortól alkalmazható, a napi adag felével
 • A termék alkalmazható vérhígító használata esetén
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén.
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! A termék kupakját mindig gondosan zárja vissza!
OGYÉI ny.sz: 28787/2022
100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!

Adatok
Vonalkód
5999565081881
Terméktípus
Vitaminok/tápanyagok
Tulajdonságok
Vegán, 100% Természetes összetevők
Származás
Magyarország
Bio élelmiszer
Igen
Cikkszám
ZCNT81881
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!