Kiszerelés: 500 ml
A trópusokon vadon élő graviolát a tradicionális gyógyászatban már alaposan megismerhették. A különböző népek „kísérleteztek” a fa kérgének, levelének, gyümölcsének, gyökerének a felhasználásával, főzeteket és kivonatokat készítettek belőlük. Legfőképpen lázcsillapítóként és bőrápolóként alkalmazták.
A levelekből készített főzetet például a bőr felszíni sérüléseinek kezelésére használták, borogatásként, míg a Graviola gyökerét immunerősítőként rágcsálták.
Antioxidáns, antivirális és antibakteriális hatásait is kimutatták. Mint ahogyan azt is, hogy nyugtatólag hat a szervezetre, fogyasztásával csökkenthető a szorongás, mérsékelhetőek a stressz tünetei.
A Graviola értékes ásványi anyagai a csontok, ízületek, izmok egészségének a javításához is hozzájárulnak.
Gazdag B-vitaminokban, melyek köztudottan segítik az agy és az idegrendszer megfelelő működését.
Támogatja a szív- és érrendszer egészségét, többek között azáltal, hogy jótékony hatást gyakorol a magas vérnyomásra és értágító is egyben.
Ekkor ajánlott az alkalmazása:
- Daganatos betegségek
- Kemoterápia, Sugárkezelések alatt
- Immungyengeség esetén
- Magas vérnyomás
- Emésztési gondok
- Csontritkulás
- Idegrendszeri problémák
Adagolás, tudnivalók:
- Naponta 30 ml tisztán vagy más gyümölcslevekkel együtt.
- Fogyasztás előtt felrázandó.
Amennyiben naponta 30 ml-t fogyaszt belőle, 1 üveg 15 napra elegendő anyagot tartalmaz.
Tárolás:
- Száraz, hűvös helyen, 25°C fok alatt.
- Felbontás után hűtve tárolandó, mert tartósítószert nem tartalmaz.
A graviola gyümölcsről
A graviola fa és gyümölcse a szúrszop nagyon népszerű a trópusokon. Egyedi íze mellett a graviola sokat tehet az egészségmegőrzés érdekében.
A trópusi őslakosok már nagyon hamar felismerték a graviola gyógyhatásait: használták betegségek kezelésére, láz csillapítására, a szervezet megnyugtatása végett antidepresszánsként és bőrápolásra is.
A graviola gyümölcsében, jelen lévő természetes tápanyagok, a vitaminok, aminosavak, esszenciális zsírsavak és antioxidánsok egyaránt antivirális és antibakteriális hatásokat kölcsönöznek a gyümölcsnek. A graviola rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk immunrendszerünk egészségéért.
A graviola B-vitamin komplexitásáról ismert, B-vitaminjainak nagy szerepe van abban, hogy a graviola segíti a jobb emésztést, gyomorbántalmak esetén is alkalmazható.
A gyümölcs vitaminjai közül kiemelkedik még a nélkülözhetetlen, antioxidáns tulajdonságú C-vitamin is.
Átlag feletti ásványi anyag tartalmának köszönhetően a graviola hozzájárul a csontok, az izmok, és az idegrendszer megfelelő működésének a támogatásához.
Összetevők: 100 %-os Graviola gyümölcsvelő (nem koncentrátumból készült).
Átlagos tápérték 30ml mennyiségben:
- Energia: 83kJ/10kcal
- Fehérje: 0,47g
- Szénhidrát: 5,04g
- Zsír: 0,2g
- Rost: 1g
- Nátrium: 5,1mg
A fenti beltartalmi értékek a termés függvényében változnak.
Tájékoztatás: az étrend-kiegészítõk az érvényben levõ európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minõsülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítõk kedvezõ élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérõ lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatást tulajdonítani. A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelõorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevõk bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektõl elzárva tartandó!