Mannavita Ezüstkolloid 20 PPM 200ml- üveges
Mannavita Ezüstkolloid 20 PPM 200ml- üveges
6 405 Ft

Mannavita Ezüstkolloid 20 PPM 200ml- üveges

Mannavita Ezüstkolloid 20 PPM 200ml- üveges
Mannavita Ezüstkolloid 20 PPM 200ml- üveges
Mannavita Ezüstkolloid 20 PPM 200ml- üveges
Mannavita Ezüstkolloid 20 PPM 200ml- üveges
Mannavita Ezüstkolloid 20 PPM 200ml- üveges

A Mannavita Ezüstkolloid, valódi ezüstkolloid, ami azt jelenti, hogy az ezüst a vízben fémes állapotú ezüstrészecskék formájában van jelen, nem pedig ezüstionokként. A gyártási technológia amivel készül, a Szegedi Tudományegyetemen lett kifejlesztve.

Gyártó
MannaVita
Kiszerelés
200 ml
Raktáron, hamarosan szállítjuk
6 405 Ft
A vásárlás után járó pontok: 256 Ft
vagy
Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

100%-ban magyar vállalkozás

100%-ban magyar vállalkozás

Többszáz környezetbarát termék, azonnal raktárról!

Többszáz környezetbarát termék, azonnal raktárról!

Részletek

Nem tartalmaz stabilizátort, festéket, vagy kötőanyagot.
valódi ezüstkolloid nanoméretű ezüstrészecskéket tartalmaz nagy-tisztaságú vizes közegben szuszpendálva. A Mannavita ezüst kolloid minőségét a legkorszerűbb gyártási technológia biztosítja. A gyártási technológia amivel készül, a Szegedi Tudományegyetemen lett kifejlesztve.
Kiszerelés: 200 ml
Tartozék: adagoló kupak
Áttölthető: szórófejes, pumpás üvegbe.
Alkalmazási módok:

 1. A mellékelt mérőpohárral kimért mennyiséggel (kb. 5 ml) napi 3-4 alkalommal öblögessen, gargarizáljon kúraszerűen.
  A kolloidot a nyelv alatt tartva pár percen belül felszívódik, így a szájban maradt folyadék ezután akár ki is köphető.
 2. Áttöltheti szórófejes pumpás üvegbe, melynek segítségével felviheti fertőzött (például gombás) bőrfelületre
 3. Az ezüstkolloid orrspray-s üvegcsébe töltve felhasználható az orrüregi fertőzések kezelésére.

Figyelmeztetések: ezüstre allergiások a terméket ne alkalmazzák. A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó.
Tárolás: szoba hőmérsékleten, fénytől védett helyen.
A Mannavita aranykolloid minőségéről
Az ezüst- és aranykolloid oldatoknál a minőség a kardinális kérdés, és nem a ppm értéke.
A tudományban a fémkolloidok minőségének meghatározására két fő módszer szolgál:

 •     Elektronmikroszkópos felvételek (TEM, SEM)
 •     Zeta-potenciál mérés

Ezekkel a módszerekkel igazolható, hogy a vizsgált kolloid oldatok valóban részecskéket tartalmaznak, és a méretükön túl az alakjukról valamint a stabilitásukról is információhoz juthatunk. Mivel ezek költséges mérések, és leleplezik a kolloidnak nevezett, de valójában csak ionos oldatokat, ezért a legtöbb gyártó nem is oszt meg ilyen típusú vizsgálatokat.
A szakirodalom utalásai alapján mind az ionos, mind a kolloid méretű részecskéket tartalmazó ezüstoldatok hatékonyak a kórokozók elpusztításában. A lényeges különbség közöttük a nyálkahártya eltérő mértékű irritációjában, és a hatásmechanizmusban van. Valamint az ionos ezüst oldatok sokkal fémesebb ízűek, mint az ezüstrészecskéket tartalmazó valódi kolloid oldatok.
Az ionos ezüst oldatok a nyálkahártyával érintkezve kémiai reakcióba is lépnek, valamint az ezüstionok redukálódni akarnak fémes ezüstté (lásd fényképészet), így érezhetően jobban irritáljéj a szöveteket, mint a valódi ezüst kolloid.
A Mannavita termékmintákon végzett TEM - Transzmissziós Elektronmikroszkópia -, és Zeta-potenciál mérések igazolják, hogy az ezüst- és aranykolloid termékeink valódi kolloid oldatok. A részecskék jellemzően gömb formájúak, átmérőjük néhány nanométer, és a részecskék különállóak, nincsenek összetapadva.
A Mannavita Ezüstkolloid Transzmissziós Elektronmikroszkóp (TEM) felvétele:
A fotó magyarázata: az ezüstkolloid minta jellemzése Transzmissziós Elektronmikroszkóppal történt (TEM, Philips CM-300 FEG műszer). A mikroszkópos fotón látható, hogy az ezüst nanorészecskék jellemzően gömb alakúak, méretük 1-8 nm közé esik. Túlsúlyban vannak a 3-5 nm közötti részecskék, az ezeknél nagyobb szemcsék mennyisége a méret növekedésével egyre csökken.
Az ezüstkolloid jótékony hatásai és egyéb érdekességek
Megfelelő mennyiségű kolloid ezüst a szervezetben úgy viselkedik, mint egy második immunrendszer. Rendszeres fogyasztása esetén ugyanis a fehérvérsejtekkel és a nagy falósejtekkel kölcsönhatva aktiválja az immunrendszert, valamint elpusztítja mindazokat a mikroorganizmusokat, amelyek közvetlenül érintkeznek vele. Fertőtlenítő és betegségmegelőző hatása mellett alkalmas a gyógyulás elősegítésére.
Az ezüstkolloid alkalmas továbbá a háztartásban felület fertőtlenítésre illetve a háziállatok gondozásában is 100 %-os biztonsággal használhatjuk.

 • A görögök ezüst edényeket használtak a víz és más folyadékok frissességének megőrzésére. Hérodotosz, a görög filozófus és történész írásai az ezüst használatát Krisztus születése előtti időre datálják.
 • A Római Birodalomban a bort ezüst urnákban tárolták, hogy megakadályozzák a romlását.
 • Az ezüst használatát az ókori egyiptomi írások is említik.
 • A középkorban a gazdagok ezüst eszközök használatával akadályozták, hogy elkapják a pestist.
 • Különösen a gazdagok tárolták és ették ételeiket ezüst edényekből, hogy megakadályozzák a baktériumok szaporodását.
 • A kínai császárok és udvartartásuk ezüst pálcikákkal ettek.
 • A vadnyugaton az amerikai telepesek azt tapasztalták, hogy ha ezüst- vagy rézpénzt tesznek az ivóvíz-tartályukba, az megvédi a vizet a baktériumoktól, algáktól stb.
 • A telepesek ezüstdollárt tettek a tejbe, hogy sokáig friss maradjon.
 • Az első világháborúban ezüstfóliát használtak a csapatok a harctéri sebek kötözésére, hogy megakadályozzák a fertőzéseket.
 • Az antibiotikumok bevezetése előtt az ezüstkolloidot széles körben használták a kórházakban, és legalább 1200 éve ismert baktériumölő szerként.
 • Az 1800-as évek elején az orvosok ezüst varratot alkalmaztak sebészeti sebekben, nagyon sikeres eredménnyel.
 • Az Ayurvédikus gyógyászatban az ezüstöt kis mennyiségben használják tonizáló, elixír vagy fiatalító szerként az életkor vagy betegség miatt legyengült emberek számára.

Az ezüstkolloid kiválasztódása és a szervezetből történő távozása két úton valósul meg:

 1. veséken keresztüli gyors kiválasztódás után a vizelettel távozik
 2. máj általi kiválasztódást követően az epével távozik

Mivel a kiválasztódás idült szakasza hetekig eltarthat, ezért 6-8 hetes kezelés után 4-8 hét szünet tartása javasolható a felhalmozódás veszélyének elkerülésére. Ez természetesen csak a szájon át történő kezelésre vonatkozik. Külsőleg alkalmazva nem kell szünetet tartani.
Összetevők:
víz, ezüst (silver) 20 PPM.
Tájékoztatás: az étrend-kiegészítõk az érvényben levõ európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minõsülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítõk kedvezõ élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérõ lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatást tulajdonítani. A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelõorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevõk bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektõl elzárva tartandó!

Adatok
Vonalkód
5999565991463
Tulajdonságok
100% Természetes összetevők
Származás
Magyarország
Cikkszám
ZCMV991463
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!