A gránátalma bogyóit egy kemény, bőrszerű anyag védi, mely mögött meghúzódnak a magok és az azokat beborító gyümölcshús. A ropogós textúrájú édes, piros gyümölcsök rendkívül egészségesek és táplálók. Humán kísérletek bizonyították, hogy a gyümölcs fogyasztása 20 %-kal csökkentette a LDL (káros koleszterin) szintet, egyúttal növelte a HDL (hasznos koleszterin) mennyiséget a vérben. A gránátalma fogyasztása már két hét alatt jelentős mértékben csökkentette a szisztolés vérnyomást magas vérnyomású páciensek körében, és egy év alatt átlagosan 35%-kal csökkentette a már meszesedést mutató artériák falának vastagságát.
Felnőtteknek ajánlott naponta 1-2 teáskanál (2-4 gr), gyermekeknek naponta 1 teáskanál lehetőleg délelőtt, az étkezések előtt, önmagában fogyasztva, hogy a nyálkahártyán keresztül azonnal a véráramba kerülhessen. Illetve ízlés szerint fogyasztható étkezés közben is az ételre szórva, vagy hideg, szénsavmentes, tejmentes folyadékba keverve.
Tartsa be az adagolási mennyiséget. Felbontástól számítva 1 hónapon belül fogyassza el!
Allergén információ: nyomokban zellert tartalmazhat.
A Gránátalma nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Napfénytől védve, száraz, hűvös helyen tárolandó