A fekete bodza egy vadon termő bokron nő. Kicsi, sötét bogyói gyógynövényként
használhatóak, de lekvárként és szörpként is kiváló. A bodza bogyó igen gazdag létfontosságú vitaminokban (C, A, E, B1, B2, B3), ásványi anyagokban, aminosavakban, fehérjékben és flavonoid típusú vegyületekben. Gyógyító ereje a hatóanyagok összességében rejlik, ennek tulajdonítható általános immunműködést serkentő és az ellenálló képességet fokozó hatása. A fekete bodza támogatja az egészséges immunreakciót a nem kívánt organizmusok ellen, főként az A és B vírusok által okozott influenzával szemben. A fekete bodza antioxidáns és immunrendszer erősítő tulajdonságai jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre.
FIGYELEM! A Fekete bodza rendkívül magas antioxidáns tartalma miatt
ÖNMAGÁBAN csak 5 éves kor felett fogyasztható!
A keverékeink kis mennyiségben tartalmazzák ezt, így ott nem okoz problémát!
Felnőtteknek ajánlott naponta 1-2 teáskanál (2-4 gr), gyermekeknek (5 éves kor felett) naponta 1 teáskanál lehetőleg délelőtt, az étkezések előtt, önmagában fogyasztva, hogy a nyálkahártyán keresztül azonnal a véráramba kerülhessen. Illetve ízlés szerint fogyasztható étkezés közben is az ételre szórva, vagy hideg, szénsavmentes, tejmentes folyadékba keverve.
Tartsa be az adagolási mennyiséget. Felbontástól számítva 1 hónapon belül fogyassza el!
Allergén információ: nyomokban zellert tartalmazhat.
A Fekete bodza nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Napfénytől védve, száraz, hűvös helyen tárolandó!