Fekete áfonya
Legfontosabb összetevői többek között az antioxidánsok. A kékes-piros színt adó antociánok, proantociánok, leukoantociánok, flavonoidok és származékaik. Az antociánok serkentik a kollagénszintézist, ami a kötőszövetek és bőr egészségéhez, üdeségéhez elengedhetetlen. Antibakteriális és keringést serkentő hatásuk is van. Vitaminjai közül érdemes kiemelni A-, B1-, C- és D-vitamint, pantoténsavat és niacint, amik az immunrendszert kiválóan erősítik. Segít megőrizni a testi – szellemi frissességet. Emellett szokták a hasmenés enyhítésére és a gyomorproblémák orvoslására is használni, de érfalerősítő hatása is jól ismert, amivel csökkenthető a hajszálerek kóros törékenysége és növelhető az áteresztő képessége.
Fekete ribizli
Az érett bogyói bőségesen tartalmaznak antioxidáns hatású, szabadgyökfogó, tumorellenes színanyagokat. Különösen sok antocián, flavonoid, polifenol van benne. A gyümölcs 100 grammjában csak antocián-származékokból (cianidin, delfinidin, kumarinsav stb.) több mint 500 mg található, a többi antioxidánsról nem is beszélve. E tekintetben magasan veri az összes többi piros bogyós gyümölcsöt. Sok található benne az A-vitamin provitaminjából, a béta-karotinból, B1-, B2-, E- és természetesen C-vitaminból. A fekete ribizli nagyon gazdag C- vitaminban.
Fogyasztási javaslat:
Felnőtteknek ajánlott naponta 1-2 teáskanál (2-4 gr), gyermekeknek naponta 1 teáskanál lehetőleg délelőtt, az étkezések előtt, önmagában fogyasztva, hogy a nyálkahártyán keresztül azonnal a véráramba kerülhessen. Illetve ízlés szerint fogyasztható étkezés közben is az ételre szórva, vagy hideg, szénsavmentes, tejmentes folyadékba keverve.
Tartsa be az adagolási mennyiséget. Felbontástól számítva 1 hónapon belül fogyassza el!
Az Ari nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Napfénytől védve, száraz, hűvös helyen tárolandó!
Utántöltő tasak, felnőtteknek 37 napi adag, gyermekeknek 72 napi adag